eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Varga Dániel a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2014. július 17-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Varga Dániel: nincs bennem hiányérzet, így kerek a történet

Visszavonul Varga Dániel, az új szezonban már eddigi klubja, a Ferencváros ifjúsági csapatának edzője lesz. Az olimpiai bajnok vízilabdázó az InfoRádióban elmondta, nehezen hozta meg a döntést, de a bajnoki döntőben azért volt képes kiemelkedő teljesítményre, mert addigra elhatározta, lezárja pályafutását, amelyet így tart kerek egésznek.

Hivatalosan is bejelentette Varga Dániel, hogy a sikerrel megvívott Szolnok elleni bajnoki döntő volt az utolsó mérkőzése játékosként, s noha marad a Ferencvárosnál, a jövőben utánpótlásedzőként dolgozik tovább.

"Az a döntés, hogy edző leszek, már fél éve megszületett bennem, csak az volt a kérdés, hogy emellett milyen minőségben tudok játszani. Sok lehetőség volt, de végül arra jutottam, hogy az edzői pálya mellett nincs olyan játékosi tevékenység, ami örömet szerezne nekem" - mondta az olimpiai bajnok pólós az InfoRádióban.

A bajnoki döntő utolsó, ötödik meccsén a játékával és a góljaival is kulcsszerepet játszott a Szolnok legyőzésében, de a finálé Varga Dániel szerint azért is sikerült ilyen jól, mert addigra meghozta a döntést, és tudta, hogy ez lesz az utolsó meccse.

"Azért a megelőző hónapok nem voltak olyan egyszerűek, lelkileg megviselt, hogy tudtam, ez lehet az utolsó.

Elkezdtem nosztalgiázni, csak a döntő negyedik meccsére éreztem azt, hogy elengedtem, és elkezdtem élvezni az utolsó mérkőzéseket"

- mondta Varga Dániel, és állítja, ha visszanéz a pályafutására, nincs benne hiányérzet.

"Nagyon kerek a történet, furcsa módon csak az hiányzott, hogy itt a végén ezt szerepkört is megéljem ebben az utolsó két évben. Minden, ami bennem volt, ki is jött. Bízom abba, hogy ez az érzés miatt nem is fog többé hiányozni a játék" - mondta a vízilabdázó, aki most néhány hetet pihen, aztán belevág az új munkájába. Július 2-án kezd dolgozni a most 16 éves ifistákkal, rögtön kilenchetes felkészülés kezdődik majd.

"Hároméves szerződésem van, a csapatomat többnyire 16 évesek alkotják, így most egy hároméves projektben gondolkodom. Abban hiszek, hogy

három év alatt lehet olyan minőségű munkát végezni az utánpótlásban, amelynek már jelentős eredményei lesznek a felnőttek között"

- jelentette ki a visszavonuló Varga Dániel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×