eur:
395.84
usd:
369.22
bux:
72001.17
2024. július 2. kedd Ottó
Bécs, 2008. június 22. Gianluigi BUFFON olasz kapus néz a kapu felé tartó labda után az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Spanyolország-Olaszország mérkőzésen a bécsi Ernst Happel stadionban 2008. június 22-én. (MTI/EPA/Georgi Licovski)   Mobilkommunikációs eszközön nem közölhető!
Nyitókép: GEORGI LICOVSKI

Mancini nyitva hagyta az ajtót Buffonnak

Roberto Mancini szövetségi kapitány nyitva hagyta az ajtót Gianluigi Buffonnak, amennyiben a kapus szeretne visszatérni az olasz labdarúgó-válogatottba.

"Továbbra is játszani akar. Bárki, aki futballozik és a legjobbak között van, bekerülhet a válogatottba" - mondta a 40 éves hálóőrrel kapcsolatban a múlt héten kinevezett szakvezető.

Buffon tavaly novemberben lemondta szereplését a nemzeti együttesben, miután a Squadra Azzurra elbukott a Svédország elleni világbajnoki pótselejtezőn, és így 1958-at követően először lemaradt a június 14-én rajtoló, oroszországi tornáról. Később meggondolta magát, így szerepet kapott a tavaszi barátságos találkozókon.

Sokáig úgy tűnt, hogy június 4-én az olaszok hollandok elleni találkozója lesz a 2006-ban világbajnok hálóőr búcsúmeccse a válogatottban. Azonban Buffon múlt heti sajtótájékoztatóján - amelyen bejelentette távozását a Juventustól -, közölte: már lejátszotta utolsó meccsét címeres mezben.

Buffon 176-szor volt válogatott.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

Feladta a minden közgazdasági racionalitást mellőző kísérletét Erdoğan török elnök, amely szerint a magas infláció ellen alacsony kamatokkal lehet harcolni. Újraválasztása után egykori Wall Street-i bankárokat ültetett a jegybank és a pénzügyminisztérum élére, és szabad kezet adott nekik a korábbi gazdaságpolitikai hibák kijavítására. A gazdaságpolitika döntéshozói nagy lendülettel álltak munkába, és a piac ezt látványosan díjazza. Ám az is látszik, hogy a bizalom nem állt helyre a török vezetés kapcsán, a kockázatokat nem is szabad alábecsülni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×