eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Nyolc góllal verte a Szolnok a Ferencvárost

Nyolcgólos sikert aratva vendégként szépített a Szolnok a férfi vízilabda ob I 2017/18-as szezonjának döntőjében: a Tisza-partiak a három győzelemig tartó finálé harmadik összecsapásán késztették megadásra a Ferencvárost.

E.ON férfi ob I, döntő, 3. mérkőzés:

FTC-PQS Waterpolo - Szolnoki Dózsa 6-14 (1-4, 2-3, 2-3, 1-4)

gólszerzők: Vámos 3, Nikic, Mitrovic, Varga Dé. 1-1, illetve Zalánki, Younger 4-4, Prlainovic 3, Aleksic, Kis G., Jansik D. 1-1

Az egyik csapat harmadik győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Ferencváros javára

A Komjádi Uszodában rendezett összecsapáson villámrajtot vett az előző három kiírásban bajnok, Bajnokok Ligája-címvédő Szolnok, amely 3-0-ra, majd 4-1-re elhúzott a nyitónegyedben azzal az FTC-vel szemben, amely a döntő első két felvonását rendkívül magabiztosan nyerte. A szombati összecsapáson különösen Zalánki Gergő és az ausztrál légiós, Aaron Younger volt elemében, felváltva vették be a Ferencváros kapuját.

A hazaiakat ezúttal szemmel láthatóan megbénította a tudat, hogy ha nyernek, 18 év után diadalmaskodhatnak először,

összesítésben pedig 22. bajnoki címüket szerezhetik meg, mert rengeteg hibát követtek el, s a célzáspontossággal is rendre gondok akadtak. Ugyanakkor a Szolnok a két vereség után nagyon összeszedetten vízilabdázott, s a nagyszünetig négygólosra hízlalta a különbséget.

A harmadik negyedben Zalánki és Younger is már negyedik találatát jegyezte, Nagy Viktor a kapuban remekelt, miközben a túloldalról csupán Vámos Márton vette fel velük a versenyt, más kérdés, hogy triplájával sem tudott közelebb férkőzni csapata a vendégegyütteshez. Már csak azért sem, mert például az előző két meccsen egyformán négyszer eredményes Varga Dénes ezúttal csupán egyetlen egyszer tudta bevenni a szolnoki kaput.

A döntő negyedik mérkőzését szerdán játsszák, 18.15 órától Szolnokon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×