eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Férfi vízilabda ob I - A címvédő Szolnok kiütésével aranyközelben az FTC

A Ferencváros rendkívül simán, 14-9-re nyert a címvédő Szolnok otthonában a férfi vízilabda ob I döntőjének három győzelemig tartó második felvonásán szerdán, így szombaton a Komjádi Uszodában 18 év után megszerezheti a bajnoki címet.

E.ON férfi ob I, helyosztók, 2. mérkőzés:

döntő:

Szolnoki Dózsa - FTC-PQS Waterpolo 9-14 (2-4, 3-4, 1-3, 3-3)

------------------------------------------------------------

gólszerzők: Younger 3, M. Cuk 2, Zalánki, Alkesic, Gocic, Prlainovic 1-1, illetve Varga Dé. 4, Jaksic 3, Vámos, Mitrovic, Nikic 2-2, Madaras 1

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Ferencváros javára.

Villámrajtot vett a vendég Ferencváros: 1 perc 15 másodperc alatt Nikola Jaksic és Varga Dénes is bevette Nagy Viktor kapuját, így rögtön nehéz helyzetbe került a Szolnok. Cseh Sándor, a hazaiak vezetőedzője az első emberelőny megjátszása előtt időt kért, hiszen fel kellett zárkóznia a Bajnokok Ligája-címvédőjének, és ezt Zalánki Gergő góljával meg is tette. A különbséget ugyanakkor nem sokkal később Vámos Márton állította vissza. Milan Aleksic találatával közelebb került a Szolnok, majd elszórakozott egy fórt. Fél perccel a negyed vége előtt az FTC Slobodan Nikic gyönyörű centergóljával - a kapunak háttal húzott kapásból a hálóba - újra ellépett.

A folytatásban a Szolnok továbbra is több emberelőnyt harcolt ki, Aaron Younger értékesített is egyet, a túloldalon viszont Varga Dénes sem hibázott fórban. Alig fél perccel később Younger újra kipókhálózta a jobb felsőt, de a zöld-fehérek Jaksic révén - nyolc méterről - újra azonnal válaszoltak (4-6). A gólpárbaj folytatódott: Milos Cuk elhajlásból volt eredményes, majd Vámos lőtt olyan erővel a kapuba - újfent a kapufát érintve -, hogy a Nagy Viktor váltó Kardos Gergelynek esélye sem volt. Közvetlenül a nagyszünet előtt kialakult az addigi legnagyobb különbség, Jaksic ismét távolról volt eredményes.

A nagyszünet után megint a fővárosiak pillanatai következtek, Varga Dénes harmadik gólját szerezte, majd egy tökéletesen megjátszott fórt Stefan Mitrovic értékesített, amivel nagyjából el is dőlt az összecsapás, ezen nem változtatott a harmadik nyolc perc végén született egy-egy gól (6-11).

A Szolnok ötgólos hátrányban vágott neki a zárófelvonásnak, és ugyan hajtott, de esélye sem volt a rutinosan vízilabdázó Ferencváros ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×