eur:
396.07
usd:
369.54
bux:
72031.32
2024. július 2. kedd Ottó

Roberto Mancini lesz az olasz szövetségi kapitány

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) bejelentette, hogy Roberto Mancini lesz a válogatott szövetségi kapitánya.

A FIGC honlapján megjelent közlemény szerint az 53 éves edző kedden délben, a szövetség firenzei edzőközpontjában írja alá szerződését, amelynek publikus részleteit is akkor hozzák nyilvánosságra.

Az olasz sportsajtó értesülései szerint a megállapodás a 2020-as Európa-bajnokság végéig szól majd, de egy opció alapján 2022 nyaráig meghosszabbítható lesz, és évente kétmillió eurós (630 millió forint) alapfizetést tartalmaz.

Mancini május 28-án, a Szaúd-Arábia elleni barátságos meccsen mutatkozik be a kispadon.

A tréner vasárnap közös megegyezéssel szerződést bontott a szentpétervári Zenit csapatával, amelyet tavaly nyár óta irányított. Korábban a Fiorentina, a Lazio, az Internazionale, a Manchester City és a Galatasaray együttesét is irányította.

Az olasz válogatott nem jutott ki a nyári, oroszországi világbajnokságra, Gian Piero Ventura kapitánynak ezért kellett távoznia posztjáról. A nemzeti együttest azóta ideiglenes megbízatással Luigi Di Biagio irányította.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

Patthelyzet a választások miatt: a szakértő szerint leállhat Franciaország

A Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója szerint már az első választási forduló után biztosra vehető, hogy Emmanuel Macron nem tud többséget alakítani a francia nemzetgyűlésben, egy esetleges koalíció létrejötte pedig egyrészt kétséges, másrészt törékeny lenne. Yann Caspar arról is beszélt az InfoRádióban, hogy erőszakos eseményektől tart.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

A piac végül csak legyőzte Erdoğant: Törökországba visszatért a józan ész

Feladta a minden közgazdasági racionalitást mellőző kísérletét Erdoğan török elnök, amely szerint a magas infláció ellen alacsony kamatokkal lehet harcolni. Újraválasztása után egykori Wall Street-i bankárokat ültetett a jegybank és a pénzügyminisztérum élére, és szabad kezet adott nekik a korábbi gazdaságpolitikai hibák kijavítására. A gazdaságpolitika döntéshozói nagy lendülettel álltak munkába, és a piac ezt látványosan díjazza. Ám az is látszik, hogy a bizalom nem állt helyre a török vezetés kapcsán, a kockázatokat nem is szabad alábecsülni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×