eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Megvan a magyar kajak-kenu válogatott kerete

Kialakult a magyar kajak-kenu válogatott kerete a csütörtöktől vasárnapig tartó szegedi világkupaversenyre.

A válogatási elvek alapján a tavalyi világbajnoki indulók mellett B egységként azok vehetnek részt a viadalon, akik a múlt heti rangsorolón megnyerték az egyes számokat, vagy teljesítményükkel kivívták, hogy Hüttner Csaba szövetségi kapitány beválogassa őket - áll a magyar szövetség hétfői közleményében.

"Ami miatt nehéz volt kialakítani a keretet, az a világkupa időrendje, amely kizár több ideális lehetőséget" - magyarázta a kapitány.

Példaként említette, hogy Bodonyi Dóra nem tud 500 és 1000 egyesben is rajthoz állni a sűrű program miatt, az 500 méteres férfi kajak négyesbe bekerült nyolc ember pedig más versenyszámban nem indulhat.

"Most az a legfontosabb, hogy megtaláljuk a legjobb négyest" - szögezte le Hüttner.

Az egyik férfi négyest Tótka Sándor, Molnár Péter, Mozgi Milán és Somorácz Tamás, a másikat pedig Balaska Márk, Birkás Balázs, Dudás Miklós és Kuli István alkotja.

A rangsorolón még betegséggel küzdő versenyzők közül Lucz Dóra tudja vállalni a 200 egyest, akárcsak Mike Róbert az 1000 párost. Lucz Dóra mellett testvére, Lucz Anna indul még a sprintszámban.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×