eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Kikapott a címvédő a pólós finálé első felvonásában

A 18 év után döntős Ferencváros 12-9-re nyert a címvédő Szolnok ellen a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának első, vasárnapi felvonásán.

A döntő második mérkőzését szerda este Szolnokon rendezik.

E.ON férfi ob I, döntő, 1. mérkőzés:
FTC-PQS Waterpolo - Szolnoki Dózsa 12-9 (2-3, 3-2, 4-2, 3-2)

A késés ellenére jól kezdtek

A szolnokiak forgalmi dugó miatt háromnegyed órával a találkozó előtt érkeztek az összecsapásra, így melegíteni sem volt sok idejük. Ugyanakkor ez nem látszódott a címvédő játékán, pillanatok alatt kétgólos előnyre tett szert (1-3), s nyugodtabbnak tűnt, mint a 18 év után újra döntőt játszó Ferencváros. A zöld-fehérek aztán fokozatosan felvették a tempót és nem sokkal a nagyszünet előtt utolérték riválisukat (5-5).

Meglódult a Ferencváros

A harmadik negyed elejét "átaludta" a Bajnokok Ligája-győztes Szolnok, ezt Varga Dénes használta ki, aki először egy szép egyéni megoldásból talált a hálóba, majd egy megúszást követően hozta kihagyhatatlan helyzetbe Jansik Szilárdot. Cseh Sándor időkéréssel próbálta megfékezni a hazaiak lendületét, de nem járt sikerrel, Slobodan Nikic góljával 8-5-re lépett el az FTC. Stefan Mitrovic találata úgy tűnt, lezárja a mérkőzés fontos kérdéseit, azonban Zalánki Gergő és Aaron Younger visszahozta a meccsbe a Tisza-partiakat.

Kihagyott helyzetek

A zárófelvonás elején a Szolnok több lehetőséget is elszalasztott a felzárkózásra, a Ferencváros inkább az eredmény tartására rendezkedett be, s amikor kellett, megrázta magát, így összességében magabiztosan hozta a párharc első felvonását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×