eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója Újvidéken, a szerbiai Vojvodjanska Banka (Voban) székházában tartott sajtótájékoztatón 2017. december 11-én. Az OTP leánybankja, az OTP Banka Srbija december elsején zárta le a Voban megvásárlását.
Nyitókép: Rosta Tibor

Csányi Sándor: eljött a komoly befektetők ideje a magyar futballban

Vissza fognak térni a nézők a magyar pályákra - mondta Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. A futballvezető szerint javult a bajnokság színvonala, a válogatott pedig akkor lesz sikeres, ha jó munkát végeznek a klubokban.

"Nagy az érdeklődés a magyar futball iránt, még akkor is, ha ez a nézőtéren nem feltétlenül látszik, de a televíziós közvetítések nézettsége rekordokat dönt" - mondta Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke az InfoRádióban, és bízik abban, hogy visszatérnek a nézők a lelátóra. Ezt arra alapozza, hogy nő a magyar fiatalok szerepe a labdarúgó-bajnokságokban, korszerű stadionokban kulturált módon lehet szurkolni, és nincs már erőszak a lelátókon.

Csányi Sándor szerint nem használt a nézőszámnak, hogy a csapatok jelentős része hosszabb időn keresztül nem saját stadionjában játszotta a mérkőzéseit, de másfél éven belül elkészülnek az új vagy felújított pályák, és mindenki otthon futballozhat, és kulturált körülmények között lehet szórakozni.

"Tudom, hogy sokan felhördülnek, mégis azt gondolom, hogy javult a bajnokság színvonala,

és az utóbbi egy év sikertelensége ellenére a válogatott is jobban teljesít. Csak kint volt az Európa-bajnokságon 44 év után, és bízom benne, hogy hasonló sikerekre képes lesz a jövőben is, és 2020-ban, amikor mi is rendezzük az Európa-bajnokságot, a válogatottat láthatják a magyar szurkolók" - mondta az MLSZ elnöke.

A sikertelenségért a felelősséget szerinte ketté kell választani: a fiatalok kiválasztásáért, képzéséért, szerepeltetéséért, a klubfutball sikeréért a klubok a felelősek, szerinte ez ügyben az MLSZ, amit tudott tenni, megtette. A válogatott sikere pedig szoros összefüggésben van a magyar csapatok nemzetközi teljesítményével, és azzal, hogy nevelnek-e ki a klubok olyan fiatal játékosokat, akik külföldi bajnokságokban is sikerrel szerepelnek.

"Ha külföldön is sok magyar játékos lesz, és a hazai csapatokban is, akkor kérhetjük számon, hogy a válogatott miért nem sikeres.

Addig azonban meglehetősen kicsi a mozgástere a szövetségi kapitánynak. Hiszen 3-4 nappal a mérkőzés előtt érkeznek meg a játékosai, fizikai állapotukon nem tud változtatni, csak a kiválasztás, a taktika megválasztása, az ellenfelek feltérképezése a feladata" - mondta Csányi Sándor.

Az MLSZ elnöke úgy látja, az utánpótlásműhelyek minden segítséget megkaptak a működéshez. Jelentősen javult az infrastruktúra, 1100 pályán építettek, 1700-at felújítottak. Az amatőr futball költségeinek a kilencven százalékát az MLSZ finanszírozza, az utánpótlásműhelyek edzőinek a bérezése a tao-rendszeren keresztül szintén megoldott.

"Minden feltétel adott. Ehhez képest az eredmények, úgy tűnik, hogy még váratnak magukra.

De nem is lehet azonnal számon kérni. A fejlesztési program öt éve kezdődött, és most fejeződik be. évtizedes lemaradásban voltunk" - mondta Csányi Sándor.

Eljött a magánbefektetők ideje

Az üzletember sajnálja, hogy olyan hagyományos futballvárosok, mint Szeged, Békéscsaba, Győr nem rendelkeznek élvonalbeli csapattal.

"Eljött az idő, hogy komoly befektetők is megjelenjenek a magyar futballban,

hiszen nemcsak az utánpótlás-, hanem a profi csapatok pénzügyi helyzete is stabilizálódott, és sokkal olcsóbb innen nemzetközi kupaszereplést elérni, mint tőlünk nyugatabbra jó néhány országban. A sportot ugyanolyan ágazatnak tartom, mint bármelyik másik iparágat, és előbb-utóbb önmagának kell profitot termelnie" - vélekedett a futballvezető, és úgy látja, ha valaki képes nemzetközi sikerekre, akkor nagyon gyorsan megtérül a befektetés, sőt jövedelmet tud realizálni, és a sikeres utánpótlás-nevelésben benne van a nagy üzlet, a játékoseladás.

MOL-Pick Szeged: csak egy lépés hiányzik

A kézilabdában is szerepet vállal Csányi Sándor, a MOL-Pick Szeged tulajdonosa is. A csapat az örök ezüstérmes a Telekom Veszprém mögött, legutóbb a Magyar Kupa döntőjében veszített.

"Rosszul élem meg, hogy kikapnak a Veszprémtől. De nemcsak megélem, próbálok ellene tenni is.

Áttörést a következő bajnoki évadra ígértek, lesz egy-két erősítésünk, és meglátjuk, képesek lesznek-e felvenni a versenyt" - mondta Csányi Sándor, de hozzátette, már nagy öröm volt számára, hogy sikerült bajnoki mérkőzést nyerni Veszprémben. Ugyanakkor nem értette az utóbbi idők rövidzárlatait, a Magyar Kupa-döntőben és a Kiel elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben is a hajrában blokkolt le a csapat.

"Ezt lehet csalódottságként is felfogni, de úgy is, hogy csak egy lépésre vagyunk.

Ezt az öt-tíz percet kell átlépnünk ahhoz, hogy nagyon sikeresek legyünk Magyarországon és az európai színtéren is" - mondta a Szeged tulajdonosa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×