eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Férfi vízilabda Európa Kupa - Rajt döntetlennel a Szuperdöntőben

Döntetlennel kezdte meg szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa Kupa rijekai nyolccsapatos Szuperdöntőjében, amelynek nyitónapján Görögország együttese volt az ellenfél.

Eredmény, Szuperdöntő, 1. nap:
Magyarország-Görögország 9-9 (1-1, 2-5, 3-1, 3-2)

a magyar góldobók: Bátori 3, Vámos 2, Zalánki, Jansik Sz., Jansik D., Mezei 1-1

Az átalakulóban levő - olimpiai aranyérmes nélkül, négy világbajnokkal felálló - magyar csapat a görögök vezető találatára Bátori Bence révén gyorsan válaszolt. A vetélytárs azonban a második negyedben valósággal állva hagyta Märcz Tamás szövetségi kapitány együttesét, és ellépett 4-1-re. Zalánki Gergő és Jansik Szilárd jóvoltából 4-3-ra sikerült a felzárkózás, ám újabb eredményes "görögtűz" után 6-3-mal vonultak el a csapatok a nagyszünetre.

A pihenőt követően nagyszerű fél negyedet produkált a Märcz-legénység, amely a büntetőből eredményes Vámos Mártonnak, az idősebbik Jansiknak, Dávidnak és Bátorinak köszönhetően utolérte ellenfelét. Az utolsó negyednek azonban a vezetést visszaszerző görögök vághattak neki jobb helyzetből.

A befejező nyolc perc elején a triplázó Bátori alakította 7-7-re az állást, de újfent görög gól következett, ráadásul egymás után kettő. Mezei Tamás húzásával lett 9-8, 48 másodperccel a vége előtt pedig Vámos távoli balkezes bombájával 9-9-re módosult a mérkőzés. Az utolsó támadást a magyar csapat vezethette, de már nem változott az eredmény.

A magyar válogatott pénteken ugyancsak 16 órától az olasszal találkozik. A Szuperdöntő A csoportjában van még Spanyolország, a másik négyest pedig Szerbia, Horvátország, Montenegró és Franciaország alkotja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×