eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Magyar rangadó a vízilabda BL-ben

Magyar rangadó a vízilabda BL-ben

A 8. fordulóval, azon belül pedig Eger-Szolnok összecsapással folytatódnak a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblás csoportküzdelmei szerdán.

A magyar rangadó külön érdekessége, hogy két hete, a hetedik körben az Eger éppen Szolnokon tudott nyerni a BL címvédője ellen 11-10-re, vagyis máris adott a gyors visszavágás lehetősége a Tisza-parti alakulat számára. A hevesi gárda amúgy váratlan idegenbeli sikerével magát a negyedik, a sorozat végén továbbjutást érő helyre kormányozta - holtversenyben a szintén 13 pontos montenegrói Jadrannal -, míg a Szolnok maradt 15 pontos, és a 18 ponttal élen álló olasz Pro Recco mögé szorult, a hasonlóképpen 15 pontos berlini Spandau társaságában.

Az Eger több mint tíz hónap után győzte le legnagyobb hazai riválisát, amelytől tavaly a hazai bajnoki fináléban sorozatban háromszor, majd december 22-én a Szuperkupa döntőjében is kikapott. Már csupán ezért is kiélezett csatára lehet számítani a magyar-magyar BL-meccsen.

Szemben az Egerrel és a Szolnokkal, a 16 csapatos főtábla harmadik magyar együttese, az OSC ugyanakkor még távolabbra került a továbbjutástól, miután január 24-én idehaza kapott ki a Dinamo Moszkvától, amellyel a "térfélcsere" nyomán most szerdán újra találkozik, de már az orosz fővárosban. Hamisítatlan bravúr lenne, ha revánsot tudna venni az újbudai uszodában elszenvedett 10-5-ös vereségért. Ha megint alulmarad, gyakorlatilag elvész a négy közé jutás, ezzel pedig a majdani nyolcas döntőbe kerülés esélye.

Az OSC első két mérkőzését megnyerte nyolcasában, utána viszont sorozatban ötször kikapott, s a folytatólagos negatív széria következményeként az elmúlt napokban lemondott vezetőedzői tisztéről Petik Attila, akit

az idény végéig eddigi segítője Tóth László váltott a kispadon.

Az együttes jelenleg 6 pontjával hatodik főcsoportjában, amelyet a görög Olympiakosz vezet 19 ponttal az eddig 14 pontot gyűjtött Dinamo Moszkva előtt.

A magyar csapatok szerdai programja:

A csoport:

Dinamo Moszkva (orosz) - A-HÍD OSC Újbuda, 17:15 ó

B csoport:

ZF Eger-Szolnoki Dózsa 18:30 (M4 Sport)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×