eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyilasi Tibor elmondta, mi a magyar foci sarkalatos kérdése

Nyilasi Tibor elmondta, mi a magyar foci sarkalatos kérdése

A magyar labdarúgó-válogatott idén nem tudta megismételni a tavalyi Európa-bajnokságon mutatott eredményeit, ezért jövőre javítani kell a nemzeti együttesnek – mondta az InfoRádiónak Nyilasi Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi tagja. A Ferencváros korábbi klasszisa hangsúlyozta, hogy az új szövetségi kapitány képességei alkalmasak lehetnek arra, hogy felrázza a válogatott játékosokat.

A sikeres selejtező és

az Európa Bajnokság kicsit elvakította a szurkolókat és a magyar futballközeget

– véli Nyilasi Tibor. „A csúcsra könnyebb volt feljutni, mint ott maradni” – tette hozzá. Nem olyan jó a csapat, ahogy az EB mutatta, de nem is olyan rossz, mint ahogy sokan vélekednek a magyar futballról.

A kijózanító pofon után

„bele kell állni az NB1-be, és aztán nekiugrani a következő szezonnak”.

Az MLSZ elnökségi tagja kíváncsi, hogy az új szövetségi kapitány hogyan él majd a jelenlegi helyzettel, és kik lesznek az új játékosok, akik az esetlegesen kieső idősebb futballistákat pótolják. Bízik Georges Leekens rutinjában és tudásában – tette hozzá.

Nyilasi Tibor elmondta, mi a magyar foci sarkalatos kérdése

Nyilasi Tibor szerint sarkalatos kérdés, hogy „honnan tudna a kapitány előbányászni olyan fiatalokat, akiknek, ha bizalmat adnak, élnek vele. Most már

annyi idő nincs, hogy csak kísérletezgessünk”.

A szövetség elnökségi tagja úgy véli, a belga szakember határozott, kemény karakter, és a volt játékosai és társai – például a Brugge-ben vele játszó Bálint László – sok jót mondtak róla. Tud bánni a sportolókkal, és azt a szituációt is tudja kezelni, amikor darabokban van a csapat, a szakmai tudás mellett erős motivációs készséggel is rendelkezik – tette hozzá az egykori klasszis.

Nyilasi Tibor elengedhetetlennek tartja, hogy a magyar klubok és edzők közeledni tudjanak a szövetségi kapitányhoz, hiszen hiába jó motivátor valaki, ha egyedül marad. A hazai közönséget is vissza kell hozni és a csapat mögé állítani. „Félni nem kell senkitől, nyilván tudjuk, hogy

a világ futballjától messze vagyunk, de nem számít.” 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×