eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A kemény munkában hisz az új szövetségi kapitány

A kemény munkában hisz az új szövetségi kapitány

Az eredményességen múlik, hogy milyen fizetést vehet fel Georges Leekens a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként.

A teljesítményalapú bérezéssel kapcsolatban Csányi Sándor, a magyar szövetség (MLSZ) elnöke a belga szakember Telkiben tartott bemutatkozó sajtótájékoztatóján kiemelte, a 2020-as Európa-bajnokságra való kijutás a legfőbb kritérium. Ahogy fogalmazott: a kapitány olyan feltételekbe ment bele a szerződéskötéskor, amelyeket véleménye szerint nem sokan vállaltak volna.

A kemény munkában hisz az új szövetségi kapitány

"Georges Leekens személye garancia arra, hogy az A-válogatottnál és a szintén az új kapitányhoz tartozó U21-es válogatottnál is professzionális munka zajlik a jövőben, bízunk benne, hogy tanácsaival az utánpótlás-válogatottak munkáját is segíteni tudja - mondta Csányi Sándor. - A szövetségi kapitány olyan közegből érkezett, ahol magas szinten űzik a labdarúgást, emellett harmincéves tapasztalattal rendelkezik, három ország válogatottját irányította, ő rakta le a világ egyik legjobbjának tartott jelenlegi belga válogatott alapjait. Szerződése két évre szól, a 2020-as kvalifikáció végéig, féléves hosszabbítási lehetőséggel. A cél természetesen az, hogy a válogatott kiharcolja a 2020-as Európa-bajnokságon való szereplést.

Csányi Sándor hozzátette: az MLSZ három szakemberrel folytatott komoly tárgyalásokat, de mindvégig Georges Leekens volt az első számú jelölt. Az is elhangzott, hogy az előttünk álló két barátságos mérkőzésen Szélesi Zoltán vezeti a csapatot, a szakmai munkát tekintve minden szempontból övé a felelősség, de Georges Leekens kihasználja a lehetőséget, hogy a felkészülés alatt megismerje a játékosokat.

Georges Leekens székfoglaló beszédében leszögezte,

a kemény munkában hisz,

mindenkinek- szövetségnek, kluboknak, játékosoknak és a médiának - együtt, "egy nagy családként" kell dolgoznia a sikerért. Megjegyezte, hisz a cél elérésében és az igazi nagy álom a részvétel a 2022-es katari világbajnokságon.

"Nagyon büszke vagyok, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya lehetek. Nem garantálhatom a sikereket, de a kemény munkát igen. Megvan a szükséges tapasztalatom, hét országban dolgoztam edzői pályafutásom során, három válogatottat is irányítottam, ez a hatodik kapitányi megbízatásom. Nehéz feladat áll előttem, de szeretem a kihívásokat, és a lehető legmagasabb szinten megfelelni azoknak, ezért egy pillanatig sem gondolkodtam az MLSZ ajánlatán. Szeretnék sikeres időszakot tölteni Magyarországon, azért vagyok itt, hogy kijussunk az Eb-re, a következő időszakban minden energiát ebbe fektetek.

Fontos a múlt, de a jövőbe kell tekinteni, és keményen dolgozni azért, hogy újra arra magasabb szintre jusson el a magyar labdarúgás.

Nem hiszek a szerencsében, kizárólag a kemény munkában, semmi sem pottyan az ölünkbe az égből" - fogalmazott az előtte álló feladatokról a szövetségi kapitány.

A kapitány hozzátette: a stábja még nem alakult ki, ehhez szükség van némi időre:

"Profikra van szükségem magam körül, ez a legfontosabb, de biztos vagyok benne, hogy vannak jó szakemberek Magyarországon. Remélem, nem kell változtatni a jelenlegi stábon, de elképzelhető, hogy apró részletek megváltoztatásával jelentősé változásokat lehet elérni. Már találkoztam Szélesi Zoltánnal, aki a következő két meccsen irányítja a válogatottat, konzultálni fogok vele szakmai kérdésekben, ott leszek a csapattal, és ha igény van rá, segítem a munkát.

Meg kell ismernem az országot, a klubokat, a magyar labdarúgást, szeretnék együttműködni a klubokkal, bízom benne, hogy kölcsönösen segíteni tudjuk egymás munkáját.

A céljainkat csak közösen érhetjük el, a klubokkal, a magyar szakemberekkel, a szurkolókkal, vagy éppen a médiával. Magyarországon minden adott a sikeres munkához, innentől kezdve csak rajtunk, a mi munkánkon múlik, hogy sikeres lesz-e a labdarúgás" - tette hozzá Georges Leekens.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×