eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Bravúrral jutottak tovább a Vác kézisei

A Vác idegenben lőtt több góljának köszönhetően továbbjutott a női kézilabda EHF Kupa selejtezőjéből, miután a második forduló szombati, hazai visszavágóján hét góllal nyert a német Buxtehuder SV ellen.

A 29-22-es siker előtt egy héttel, múlt szombaton a magyar együttes szintén hét góllal, 33-26-ra maradt alul a német Bundesligában legutóbb negyedik ellenfelével szemben.

Női EHF Kupa-selejtező, 2. forduló, 2. mérkőzés:

Váci NKS-Buxtehuder SV (német) 29-22 (17-14)

Továbbjutott: 55-55-ös összesítés mellett több idegenben lőtt góllal a Vác

Az első félidőben nem úgy festett, hogy meglehet a továbbjutás, mivel 12 perc elteltével a vendégegyüttes állt jobban (7-8). A folytatásban a magyar csapat visszavette ugyan a vezetést, de nagyobb különbséget nem tudott kiharcolni, a szünetre 17-14-es állásnál vonultak el a felek.

A második harminc percben viszont fokozatosan növelte előnyét a Vác, előbb négy gól, majd öt lett a különbség (21-16, 39. perc). Negyedórával a vége előtt még mindig a Buxtehude állt továbbjutásra (22-17), a 46. percben viszont már a Vác lépett a siker közelébe azzal, hogy 23-17-re módosította az eredményt. Nagy izgalmak közepette a német gárda még feljött négygólnyira (25-21), a Vác azonban nagy szívvel, kiváló védekezéssel és eredményes támadójátékkal kicsikarta a hétgólos, továbbjutást érő 29-22-es győzelmet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×