eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Böde: csak annak örülhetek, hogy újra rúgtam gólt

Böde: csak annak örülhetek, hogy újra rúgtam gólt

Csak a góljának tud örülni Böde Dániel, aki a magyar labdarúgó-válogatott győztes találatát szerezte a Feröer-szigetek ellen 1-0-ra megnyert keddi összecsapáson, a világbajnoki selejtezősorozat zárófordulójában.

"Annak örülhetek, hogy újra gólt rúgtam, két éve is pont Feröer ellen találtam be. De ezen kívül minek örüljek?" - nyilatkozta a csatár, utalva arra, hogy a nemzeti csapat 10 forduló alatt szerzett 13 ponttal a harmadik helyen végzett az Európa-bajnok portugál, illetve a svájci válogatott mögött, így lemaradt a jövő évi oroszországi világbajnokságról.

Böde hozzátette, a szigetországi együttes legyőzésével hozták a kötelezőt, ám ezúttal nem tudnak úgy örülni, mint két esztendeje, amikor a siker a pótselejtező elérését jelentette.

"Van, amikor vesztesz és megtapsolnak, és olyan is, hogy nyersz és kifütyülnek. Bízunk benne, hogy az elkövetkezendőkben nem lesz ilyen" - hangsúlyozta. Kitért arra, a rossz eredmények miatt igazából már a kvalifikációs a sorozat elején elszállt a remény, ami óriási csalódás volt számukra, de lassan fel lehetett dolgozni azt, hogy nem jut ki a vb-re a válogatott.

Hozzátette, a csapat így is megdolgozott a három pontért.

"Ha az utcáról szedünk össze tizenegy embert, akkor is a magyar válogatott lép pályára, ott mindig meg kell halni a címeres mezért" - mondta Böde Dániel.

"Csak a végén sikerült megnyernünk a mérkőzést, s bár többnyire fölényben játszottunk, sajnos ez gólokban nem mutatkozott meg, Ezzel együtt boldog vagyok, hogy győzelemmel fejeztük be a selejtezősorozatot" - emelte ki a Svájc ellen góllal debütált Ugrai Roland. Hozzáfűzte, a szurkolók több találatot vártak az együttestől, ám ez nem sikerült.

"Megtettünk mindent, de most erre futotta. Ha ezzel a játékkal rúgtunk volna még három gólt, valószínűleg nem ez lett volna a reakció" - fejtette ki annak kapcsán, hogy a közönség többször is hangos skandálással jelezte: elégedetlen a látottakkal. A lefújást követően ezt füttyszóval nyomatékosították a drukkerek, akik véleményüket a szurkolást megköszönő játékosoknak is kifejezték.

"Küzdelmes mérkőzés volt, már a legelején szerettünk volna vezetést szerezni. Hajtottunk ezért, de sajnos még lehetett érezni a Svájc elleni vereség hangulatát a csapaton" - értékelt Nagy Ádám. Példaként megemlítette, hogy élesben nem mentek az edzéseken begyakorolt szituációk.

"A csoportban a harmadik hely reális. Bár álmodoztunk és ennél jobb helyezést szerettünk volna elérni, de ha megnézzük, hol tart a portugál és a svájci csapat, akkor ez a realitás. Ami miatt keserédes az egész, az az, ahogy elértük a harmadik helyet" - fejtette ki. Kiemelte, az andorrai vereség és a feröeri döntetlen helyett a kötelező győzelmek elérése esetén más lett volna a hangulat a sorozat zárómérkőzésén.

A magyar válogatott két barátságos meccsel zárja az évet novemberben Luxemburg és a vb-résztvevő Costa Rica ellen.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×