eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Szuper kirándulóidő lesz, íme néhány útvonal és ötlet

Szuper kirándulóidő lesz, íme néhány útvonal és ötlet

A Balaton-felvidékre, a Börzsönybe, a Bükkbe és a Pilisbe is indulhatunk, csakúgy, mint teljesítménytúrázni az ország számos vidékére.

A kéktúrázóknak kétnapos kihívást javaslok Tapolcától Balatonhenyéig. Badacsonytomajon meg tudnak szállni. De elindulhatnak Bódvaszilasról is, és akkor Putnok lesz a céljuk.

A Börzsöny északi részén kirándulók Diósjenőről induljanak el Csehvár érintésével a Hárombarát-nyeregre, utána pedig a régi vasút mentén gyalogoljanak el Királyházra, illetve a Sasfészek-bércen áthaladva Csóványosra.

A Balaton-felvidéken Balatonfüreden érdemes rálépni az ösvényre. Kaptassanak fel a Tamás-hegyen, és a Jókai-tanösvényen haladva eljutnak az íróról elnevezett kilátóhoz. Onnan a ereszkedjenek el Koloska-völgy bejáratához, ahol van egy ingyenesen látogatható vadaspark. A nap további részében várja önöket a Recsek-hegyi Noszlopy Gáspár kilátó, ahonnan már Balatonfüredre kanyarodik vissza az útjuk.

A Bükkben Kisgyőrtől inditható egy szép körtúra a Mocsolyás, Latorvár, Polgár-tanyai őrház, Bekénypuszta, Kiskút útvonalon.

Szintén a Bükkben van a Karancs-Medves, ahol én az önök helyében Salgó várát járnám körül, megtekitnve kilométere a múzeumbányát és felkapaszkodva a Boszorkány-kőre.

A Pilisben 18 kilométeres körtúrát tehetnek a Pilisszentlászló-Prédikálószék-Rám-szakadék-Dobogókő-Pilisszántó útvonalon, de ezt csak nagy lépésbiztonságú, jó bakanccsal rendelkező, gyakorlott természetjáróknak ajánlom, mert nehéz terep.

A hétvégi időjárás egyébként alkalmas lesz a kirándulásra, hétfőig kellemes, napsütéses őszi idő várható.

Teljesítménytúrák is lesznek a hétvégén. A hosszú távú gyaloglás szerelmesei budai, pilis, gödöllői, zalai, Balaton-felvidéki, bakonyi, alföldi, aggteleki, villányi, cserháti, és somogyi programok közül válogathatnak a Teljesítménytúrázók Társaságának honlapján.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×