eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

A női vízilabdázók ismét nyertek, a férfiak kikaptak

A női válogatott Nagy-Britannia legyőzésével folytatta szereplését a Tajvanon zajló Universiade vízilabdatornáján, a férficsapat ugyanakkor kikapott Szerbiától.

A Magyar Vízilabda Szövetség beszámolója szerint a női válogatott sikere egy pillanatig sem volt kérdéses: Bíró Attila együttese másfél perc után már két góllal vezetett, 36 lövéséből 28 gólt szerzett, s végül 28-3-ra diadalmaskodott.

A férficsapatnak jóval nehezebb dolga volt, ugyanis Szerbia volt az ellenfele. Märcz Tamás együttese a harmadik negyed után még 3-2-re vezetett, az utolsó játékrészben azonban a szerbek hat gólt szereztek és fordítani tudtak.

A szövetségi kapitány a találkozó után elmondta, örül, hogy annak ellenére "őszinte és kemény mérkőzést játszottak" Szerbiával, hogy az összecsapásnak nem volt komoly tétje: a felek a negyeddöntőben ismét találkoznak majd egymással.

Az Universiade első fordulójában mindkét magyar csapat győzött: a férfiak Kanadát verték 17-3-ra, a nők Japán ellen nyertek 17-6-ra.

A női válogatott a következő meccsét kedden Kanada ellen játssza, a férfiak legközelebb hétfőn, Dél-Afrika ellen ugranak medencébe.

Eredmények:

férfi vízilabda, C csoport, 2. forduló:

Szerbia-Magyarország 8-4 (1-1, 1-0, 0-2, 6-1)

---------------------------------------------

a magyar csapat gólszerzői: Gyárfás, Jansik Sz., Kovács Gergő, Lőrincz

női vízilabda, A csoport, 2. forduló:

Magyarország - Nagy-Britannia 28-3 (8-1, 6-1, 6-1, 8-0)

-------------------------------------------------------

a magyar csapat gólszerzői: Szilágyi D. 7, Parkes 4, Menczinger K. 4, Leimeter 4, Garda 3, Kövesdi 2, Gurisatti 2, Máté, Vályi F.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×