eur:
395.01
usd:
367.14
bux:
71552.57
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Fontos határidőt kapott Ronaldo

Fontos határidőt kapott Ronaldo

Cristiano Ronaldónak, a Real Madrid labdarúgójának július 31-én kell tanúvallomást tennie az ellene indított adócsalási ügyben.

Az El Confidencial nevű internetes híroldal kedden számolt be a játékos meghallgatásának időpontjáról.

A spanyol ügyészség múlt kedden azt közölte, hogy Ronaldo 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába, ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét. Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet azonban büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.

A jelenleg az Európa-bajnok portugál válogatottal a Konföderációs Kupán tartózkodó négyszeres aranylabdás játékos egy nappal az ügy kirobbanását követően annyit reagált, hogy az ő lelkiismerete tiszta. Az eset miatt ugyanakkor jelezte, hogy távozni akar a madridi klubtól.

Egy hónapja a szintén adócsalási botrányba keveredett Lionel Messi fellebbezését elutasította a spanyol legfelsőbb bíróság: az FC Barcelona argentin futballistájára 21 hónapos börtönbüntetést róttak ki, egyúttal kétmillió eurós bírság befizetésére is kötelezték. Büntetlen előélete miatt azonban, s mivel a büntetés két évnél kevesebb, vélhetően nem kell börtönbe vonulnia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×