eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Bernd Storck kipakolt

Bernd Storck kipakolt

Hibát követett el, amikor bízott a játékosaiban, volt, akiben csalódott, és többé nem hívja be a válogatottba – mondta Bernd Storck, a labdarúgó-válogatott posztján megerősített szövetségi kapitánya.

A szövetségi kapitány, akinek az MLSZ elnöksége az andorrai történelmi vereség után újabb esélyt kínált, megerősítette a Nemzeti Sportnak adott interjúban, hogy a hazatérés után felajánlotta lemondását Csányi Sándornak, az MLSZ elnökének, és az elnökség elé is úgy ment, hogy tudta, benne van a pakliban a menesztése.

"Csányi Sándor feltette a kérdést, érzek-e magamban elég erőt a munka folytatásához. Természetesen igennel feleltem, mert szeretném a hajónkat én visszaterelni a legjobb útra" – mondta Storck. Elismerte, hogy

nincs bocsánat az Andorra elleni vereségre,

de állítja, rengeteg balszerencsés körülmény játszott szerepet a selejtező alakulásában: ketten visszavonultak, sok volt a sérült, és lemondott az itthoni élcsapatok játékosairól.

Könnyelműség volt az utóbbi döntés, amelyet Storck hozott meg, és utólag bánja is. Szerinte elsősorban Gera Zoltán hiányzott a csapatból, de 38 évesen már nem akarta terhelni, bízott a keret többi tagjában.

A horvát gólkirály Futács Márkót azért nem hívta be, mert abszolút újonc lett volna, és elöl nem akart olyan csatárral Andorrába utazni, aki korábban még a keretben sem volt, aki nem ismeri a felfogását, azt, hogy mit vár el a támadóktól. 

"Talán nem kellett volna ennyire megbízni egy-két játékosban

- mondta arról, hogy mi volt a legnagyobb hibája az elmúlt hetekben. - Ne szépítsük, néhányukban csalódtam. Felteszem a kérdés, hogyan fordulhat elő, hogy volt olyan védőnk, aki sárga lap nélkül játszotta végig az andorrai találkozót? Ha én ott vagyok a pályán, kőkeményen játszottam volna. Harcolni, küzdeni kell, nem sétálgatni. Annak, aki felveszi a válogatott mezét, mindent meg kell tennie a csapatért, a nemzetért. Tavaly láthattuk, ha ezt mindenki megteszi, milyen eufóriát vált ki az emberekből. No, és ami még a hibám, hogy a hazai klubok vezetőedzőivel is szorosabbra kell fűznöm a kapcsolatot. Egészen biztos, hogy meglátásaikkal ők is tudják segíteni a válogatottat, a munkámat."

Lesz olyan futballista, akit többé nem hív meg a keretébe, de neveket nem árult el,

először a játékosokkal akar beszélni a német szakember. Elsőként a csapatkapitánnyal, Dzsudzsák Balázzsal találkozik, a jövőbeni elképzeléseit is szeretné megosztani vele. Aztán szép sorban felhívja a többi futballistát, és elmondja, hogy számít-e rá.

Storck beszélt a fizetéséről is, azt mondta, a megjelent egy-másfél millió eurós összegek köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.

"A profi labdarúgásban mindenki pénzt keres. Természetes, hogy az ember a munkájáért fizetést kap, de nekem a siker a legfontosabb, nem a pénz" - mondta a magyar válogatott szakvezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×