eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Budapesti olimpia: itt a kegyelemdöfés

Budapesti olimpia: itt a kegyelemdöfés

A szeptemberi, limai közgyűlésen nemcsak a 2024-es, hanem a 2028-as nyári játékok rendezési jogát is odaítélheti a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, amely jelentősen át kívánja alakítani az olimpiai pályázati folyamatot.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy döntött, hogy szeptemberben nemcsak a 2024-es nyári játékok helyszínéről dönt, hanem egy a 2028-aséról is, így vélhetően Párizs lehet a házigazda hét év múlva, míg Los Angeles négy esztendővel később rendezhet ismét olimpiát. Az egyhangúlag támogatott megoldás mellett a Financial Times információi szerint a pályázati rendszert is megreformálják.

Mivel a 2024-es játékokra pályázó hat város közül négy – Boston, Róma, Hamburg és Budapest – visszalépett, ezért a jövőben meghívásos módon zajlana a kiválasztási folyamat. A NOB kérné fel a pályázókat, így kerülné el, hogy alkalmatlan, pénzügyileg nem elég erős városok is jelentkezzenek, amelyek aztán hatalmas pénzeket költenek a pályázatukra, holott a rendezési jog elnyerésére esélytelenek.

A NOB elnöke, Thomas Bach is elismerte, hogy változásra van szükség. Szerinte a pályázati rendszer túl drága, kandidálni túl sok vesződséggel jár. "Túl sok a vesztes" – foglalta össze.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×