eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Visszavágtak az ukránok a 25 évvel ezelőtti vereségért

Huszonöt évvel ezelőtt Magyarország ellen játszotta első hivatalos mérkőzését az ukrán labdarúgó-válogatott, s kedden Ungváron újrajátszották ezt a találkozót az akkori résztvevők, illetve a korszak meghatározó játékosai. Ezúttal az ukránok nyertek.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a magyar együttest Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány az Andrusch József - Mónos Tamás, Telek András, Mészöly Géza, Cseh András - Halmai Gábor, Márton Gábor - Dombi Tibor, Détári Lajos, Tököli Attila - Sallói István kezdőtizeneggyel küldte pályára. Csereként Fehér Csaba, Vincze Ottó, Sallai Sándor, Waltner Róbert, Vlaszák Géza, Jenei Sándor, Véber György és Éger László állt be.

A mérkőzést az összeszokottabb, valamint több fiatalabb játékost is bevető Ukrajna nyerte meg 3-1-re, a gólokat Andrij Vorobej, Ivan Hecko, Szerhij Lazarenko és Fehér Csaba szerezték. A 25 évvel ezelőtti találkozón 1992. április 29-én Kiprich József duplájával és Sallói István góljával a magyarok győztek 3-1-re.

A keddi gálameccset - melyet az ukrán labdarúgás napjának jegyében rendeztek meg - mintegy hatezren látták a helyszínen, köztük Csányi Sándor, az MLSZ, valamint Andrij Pavelko, az ukrán szövetség elnöke.

A találkozó előtt emléktáblát avattak az ungvári stadion bejáratánál a 25 évvel ezelőtti összecsapás emlékére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×