eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Faragó Tamás: ez a gond az Eger és a Szolnok csapatával

Faragó Tamás: ez a gond az Eger és a Szolnok csapatával

Minden tényező adott volt a Szolnok Bajnokok Ligája-győzelméhez - fejtette ki Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, az InfoRádió állandó sportági szakértője. A győzelem válogatottra gyakorolt hatására vonatkozó kérdésre úgy válaszolt, a mérkőzéseken az látszott, az Egerben és a Szolnokban játszó válogatott játékosok voltak a kiegészítő emberek, a külföldiek domináltak, különösen a góllövésben.

„A Szolnok kiváló csapat. Söpréssel lett magyar bajnok. Olimpiai bajnokok hada játszik ott. Jó edzőjük van. Hihetetlen jó menedzserstábjuk és bivalyerős szponzoruk van. És természetesen vízilabdázni is nagyon tudnak.”

A budapesti BL-döntőn minden őket kellett, hogy igazolja, ugyanakkor esélyesként nem könnyű megnyerni egy ekkora tornát – tette hozzá Faragó Tamás. Az olimpiai és világbajnok vízilabdázó a csapat bajnoki döntőben mutatott egységét méltatta.

„Az a csodálatos a Szolnok teljesítményében, amit nagyon szeretek, hogy a legjobb játékosok játszottak a legjobban, de a megfelelő pillanatokban a kiegészítő játékosok is tudták igazolni, miért vízilabdáznak a Szolnokban.”

Az InfoRádió állandó szakértője úgy vélte, ennek a győzelemnek elsősorban presztízsértéke van: „utoljára tizenhárom évvel ezelőtt nyertünk BL-t. Egy olyan erős szponzori háttérrel, erős csapattal nyilvánvalóan a Bajnokok Ligája megnyerése a legfőbb cél. Ez igaz a többi csapatra is, elsősorban a Pro Reccora is, ami csalódást okozott. A Szolnok tudta, hogy olyan esélye van, amit érdemes kihasználni.”

Faragó Tamás dicsérte a torna helyszínét, az újonnan elkészült Duna Arénát: csodálatosnak nevezte.

„Aki eddig fanyalgott, hirtelen elhallgatott és csodálta ezt a hihetetlen létesítményt. Nem is nagyon fordult elő még ilyen, hogy egy olimpiai létesítményben vízilabda BL-döntőt rendezzenek.”

Az olimpiai és világbajnok vízilabdázó a közönségről is elismerően beszélt:

„olyan hangulatot teremtett a döntőre a tízezer ember, ami azt bizonyítja, a vízilabda Magyarországon az embereknek nagyon fontos.”

Faragó Tamás a győzelem válogatottra gyakorolt hatására vonatkozó kérdésre úgy válaszolt, a mérkőzéseken az látszott, az Egerben és a Szolnokban játszó válogatott játékosok voltak a kiegészítő emberek, a külföldiek domináltak, különösen a góllövésben, ezért az olimpiai és világbajnok vízilabdázó úgy vélte, Märcz Tamásnak, a válogatott szövetségi kapitányának nagy feladata lesz, hogy ezekből a most nem domináns, klasszis játékosokból olyan csapatot formáljon, amely a döntő szituációban meg tudja oldani a saját sorsát.

A következő szezonról szólva az InfoRádió szakértője úgy fogalmazott, a sportban nem létezik 103 százalék, ha valaki felért a csúcsra, azt nehezebb megtartani, igaz, még nagyobb dicséretet érdemel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×