eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Kidőlt a háromszoros olimpiai bajnok

Kidőlt a háromszoros olimpiai bajnok

Betegség miatt nem áll rajthoz a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella a május 25-én kezdődő szegedi kajak-kenu Világkupán. Helyét a négyesben Hagymási Réka veszi át, K-2 500 méteren pedig Lucz Dóra és Nagy Flóra párosa szerepel.

A hétvégén egyeztetett Hüttner Csaba szövetségi kapitány, a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella és edzője, Likér Péter a szegedi Világkupa indulásról. Az elmúlt időszakban gégegyulladással bajlódó sportoló úgy döntött, nem áll rajthoz a csütörtökön kezdődő szegedi Világkupa-versenyen.

„Gabi a betegsége után ma evezhetett először, ezért nem kockáztatjuk, hogy visszaessen. Úgy döntöttünk, inkább még pihenjen, ne vállalja a Világkupa terhelést és a válogatókra koncentráljon. Gabi helyett Hagymási Rékát nevezem a négyesbe, míg párosban Lucz Dóra és Nagy Flóra kettőse áll rajthoz, vagyis Gabi párja, Fazekas-Zur Krisztina csak a négyesben szerepel” – mondta Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány a szövetség honlapjának.

„Sajnálom, hogy így alakult, mert szerettem volna én is megélni a szegedi Világkupa hangulatát, de jobbnak tartom, ha most a válogatókra koncentrálok, mert fontosnak tartom a sikeres Európa- és világbajnoki szereplést. Már a szegedi rangsoroló előtt betegeskedtem, lázas voltam, a rangsorolót követően pedig gégegyulladásom lett, amelyre antibiotikumot kellett szednem. Több edzés is kiesett, így nem tudnék száz százalékban hasznos tagja lenni a magyar négyesnek” – közölte Szabó Gabriella, aki szurkolóként jelen lesz a csütörtökön kezdődő Világkupán.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×