eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
„Hosszú Katinka hihetetlen” - dicsért a rivális

„Hosszú Katinka hihetetlen” - dicsért a rivális

Az egyaránt olimpiai bajnok Sarah Sjöström, Gregorio Paltrinieri és Adam Peaty a Duna Arénában vendégeskedett.

A 17. FINA Világbajnokság egyik hivatalos partnerének, az Arénának a meghívására érkezett Magyarországra, pontosabban a Duna Arénába a három úszókiválóság, akik a nyári világbajnokságon is főszerepet játszhatnak. Az egynapos fotózás apropóját megragadva körbenéztek az újonnan épült létesítményben, és kipróbálták a medencét, ahol – reményeik szerint – júliusban világraszóló eredményeket érhetnek majd el.

„Nagyon szép az új uszoda, örülök, hogy még a világbajnokság előtt megnézhettem” – mondta Sarah Sjöström, a riói olimpia 100 méteres pillangóúszásának bajnoka, az első svéd női úszó, aki egyéni számban nyert olimpiát. Tavaly novembertől új edzővel készül, és úgy tűnik, bejött neki a váltás, mert jelenleg négy számban is vezeti a világranglistát. „A prioritás továbbra is az 50 és a 100 méteres pillangó, de elkezdtünk dolgozni a sprinttechnikámon gyorson is, aminek már megvan az eredménye, hiszen Stockholmban 50 és 100 gyorson is egyéni csúcsot úsztam. Kíváncsian várom, hogy további munkával mire leszek képes a gyors számokban a nyári világbajnokságon.”

„Hosszú Katinka hihetetlen” - dicsért a rivális

Az eddig csak pillangóúszásban remeklő Sjöström bővülő palettája ellenére nem szándékozik a rendkívül sokoldalú Hosszú Katinka nyomdokaiba lépni.

„Iron Lady csak egy van!

Én maradok a négy sprintszámnál, mert így is sok időt vesz igénybe a regenerálódás. Ráadásul Katinka a legkeményebb számokban versenyez, hihetetlen!” - tájékoztatott a vizes vb szervezőbizottsága.

„Le vagyok nyűgözve, csodaszép az uszoda,

hatalmas a tér, jók a fények” – áradozott Gregorio Paltrinieri is a Duna Arénáról. Az 1500 méteres gyorsúszás olasz olimpiai bajnoka nemcsak a budapesti látogatás miatt volt feldobódott, hanem azért is, mert kedvenc csapata, a Juventus bejutott az elődöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában: „Ott voltam Torinóban, amikor 3-0-ra vertük a Barcát, hatalmas élmény, óriási győzelem volt!”

Paltrinieri nemrég – új kihívásokat keresve – kipróbálta magát nyílt vízen is, negyedik lett az eilati Európa-kupán 10 km-en. „Nagyon tetszett, további versenyeken is tervezem az indulást, de a nyári világbajnokságon csak medencében állok rajthoz, 800 és 1500 méteren.” Ami pedig a felkészülést illeti, egy olasztól nem meglepő, hogy az edzések mellett arra is figyel, hogy mit pakol majd az úticsomagjába: „Parmezánsajt nélkül nem teszek egy lépést sem! Tésztát még csak-csak találok külföldön is, de igazi Parmigiano Reggiano csak Olaszországban van, mindig viszek magammal, bárhova is megyek.”

Adam Peaty, aki Rióban a 100 méteres mellúszásban 28 év után nyert olimpiai aranyérmet brit férfiúszóként, alaposan kihasználta a lehetőséget, hogy megismerkedjen a Duna Arénával, saját maga is filmezett. „Vizuális típus vagyok, szeretem megnézni, hol fogok úszni, Rióról is sok videót néztem a neten utazás előtt. Most örülök, hogy itt lehetek. Gyönyörű ez az aréna, tágas, világos, rengetegen szurkolhatnak a lelátón, ami engem kifejezetten inspirál. A medencét illetően pedig azonnal láttam, hogy rettentően gyors lesz” – mondta, miközben lenyűgözve pillantott körbe az uszodában.

Peaty, bár a múlt héten befejeződött brit úszóbajnokságon mindkét számában, 50 és 100 méteres mellúszásban is a világ idei legjobbját úszta, mégis azzal került a címlapokra, hogy az egyik aranyérmét odaajándékozta egy szurkoló kisfiúnak.

„A nevemet kiabálta, hogy adjak neki autogramot, de mivel nem volt nálam toll, odaadtam az érmemet

– mesélte a britek büszkesége. – Erről szól a sport, nem? Az inspirációról, hogy másokra hatással legyünk. Ha az az érem akár egy hétig, egy hónapig vagy akár négy évig ösztönözni fogja őt a sportban, már örülök, hiszen ez is a feladatunk nekünk, sportembereknek.”

Adam Peaty a Duna Arénában edző úszógyerekek körében már most népszerű volt, szívesen megállt akár egy selfie-re is. Hogy aztán a nyáron a világbajnokságon örülhet-e egy újabb kisgyerek a tőle kapott éremnek, kiderül: „attól függ, hányat nyerek” – mosolygott a Budapesten egyértelműen a világcsúcsot megcélzó Peaty. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×