eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Mourinho Manchester Unitede izgalmassá tette a bajnoki hajrát

Mourinho Manchester Unitede izgalmassá tette a bajnoki hajrát

A listavezető Chelsea 2-0-s vereséget szenvedett a Manchester United otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának vasárnapi rangadóján, így négy pontra csökkent az előnye a második Tottenhammel szemben.

A manchesteri együttesnek volt miért visszavágnia riválisának, hiszen amellett, hogy eddigi utolsó bajnoki vereségét a fővárosiaktól szenvedte el még októberben - azóta 21 találkozón maradt veretlen -, a londoniak az FA Kupából is kiejtették José Mourinho jelenlegi csapatát.

A hazaiak már a találkozó hetedik percében előnybe kerültek, Marcus Rashford váltotta gólra Ander Herrera remek kiugratását. A Vörös ördögök remekül semlegesítették az ellenfél két legjobbját, Eden Hazard-t és Diego Costát, így magabiztos játékkal vezettek a szünetben.

Mourinho Manchester Unitede izgalmassá tette a bajnoki hajrát

A második félidő eleje is a manchesterieknek sikerült jobban, Herrera a gólpassza után ezúttal egy megpattanó lövésből gólt is szerzett, megduplázva az előnyt. A folytatásban ugyan mindkét együttes előtt adódtak gólhelyzetek, további találat már nem született.

A szombaton a Bournemouth ellen diadalmaskodó Tottenham ezzel hat találkozóval a szezon vége előtt négy pontra közelítette meg a tabella élén álló fővárosi riválisát. A manchesteriek maradtak az ötödik helyen.

Premier League, 33. forduló:

Manchester United-Chelsea 2-0 (1-0)

Korábban:

West Bromwich Albion-Liverpool 0-1 (0-1)

Szombaton játszották:

Crystal Palace-Leicester City 2-2 (0-1)

Everton-Burnley 3-1 (0-0)

Stoke City-Hull City 3-1 (1-0)

Sunderland-West Ham United 2-2 (1-1)

Watford-Swansea City 1-0 (1-0)

Tottenham Hotspur-Bournemouth 4-0 (2-0)

Southampton-Manchester City 0-3 (0-0)

Hétfőn játsszák:

Middlesbrough-Arsenal 21.00

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×