eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Borkai Zsolt: nem lesznek álmatlan éjszakái, ha nem marad MOB-elnök

Borkai Zsolt: nem lesznek álmatlan éjszakái, ha nem marad MOB-elnök

Én is hallottam, hogy a politikai már nem támogat engem, de én ezt nem így tudom - mondta Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a Kisalföldnek abból az alkalomból, hogy száz nap múlt kezdődik Magyarország első olimpiai eseménye, a győri, XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál.

A fesztivál előkészületeiről Borkai Zsolt, aki egyben Győr polgármestere is, azt mondta, jól állnak, múlt héten mutatták be a fejlesztéseket az olimpiai sportágak vezetőinek. Az olimpiai láng Rómából érkezik majd a repülővel a péri reptérre, és Győrben állítják majd fel, de szeretnék körbevinni az országban is.

A Kisalföld felvetette az interjúban, hogy elképzelhető-e olyan paradox helyzet, hogy mire elkezdődik az olimpiai fesztivál, már nem Borkai lesz a MOB elnöke, mire azt felelte a városvezető: "Minden elképzelhető, bár bízom a támogatottságomban, ezért is vállaltam azt, hogy nemes küzdelemben dőljön el, a jövőben ki lesz a MOB elnöke."

Az olimpiai bizottság április 24-én tart rendkívüli közgyűlést, és az alapszabály módosításával minden lehetőséget meg akarnak adni azoknak,akik indulni kívánnak az elnöki posztért. Május 2-án rendezik a tisztújító közgyűlés.

Borkai a kérdésre, hogy elfogyott-e a politikai támogatottsága, azt mondta, hallott róla, de ő nem így tudja, voltak ugyan kétségei, de ezek elmúltak.

"Bízom benne, hogy folytatni tudom a munkát a MOB élén,

de nem lesznek álmatlan éjszakáim, ha ez mégsem következik be.

Néha megkérdezik tőlem, mi lesz május másodika után akkor, ha... Viccesen azt szoktam válaszolni: május harmadika" - mondta a MOB elnöke.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×