eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

A Barcelona lehet a példa a válogatott előtt

Az MLSZ elnöke is bekerült a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség pénzügyi bizottságába. Csányi Sándor a TV2-nek adott interjúban elmondta, hogyan változhat a szurkolók beléptetése, mekkora az esélye a válogatottnak Portugáliában és mitől emelkedhet a bajnokik nézőszáma.

Az MLSZ elnöke is bekerült a FIFA pénzügyi bizottságába, és hamarosan újabb fontos tisztséget kaphat. Csányi Sándor erről a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorában beszélt. Hozzátette: pályázott a FIFA tanácsának tagságára is, erről április elején az UEFA kongresszusán dönthetnek.

Csányi Sándor elmondta azt is, hogy a szövetség döntősével összhangban a klubok egyszerűsíthetik a szurkolók beléptetését. A szövetség előírásai – és a törvényi kereket – között minden klubnak lehetősége van olyan beléptetést végezni, amilyet jónak lát, de most az MLSZ törvénymódosítást kezdeményez.

„Azt indítványozzuk, úgy módosuljon a jogszabály, hogy ne legyen minden mérkőzésen kötelező a szurkolók azonosítása, mivel sok olyan meccs van, amely nem kockázatos, ráadásul évek óta nem volt komolyabb szurkolói rendbontás. Az infrastrukturális feltételek is olyan szintűek, hogy a rendbontókat már könnyen be lehet azonosítani. A legkockázatosabb meccsekről a rendőrség dönthet, és ahol szükséges, ott lehet az ellenőrzés, máshol ez nem fontos” – ismertette a szövetség álláspontját az MLSZ-elnök.

Csányi Sándor a most zajló stadionépítésektől várja azt, hogy a közeljövőben emelkedjen a nézőszám az NB I mérkőzésein.

„Ehhez hozzájárulhat az is, ha kevesebb lesz a külföldi futballista a csapatokban és egyre több fiatal kerül be, az a nézők számára is vonzóbbá teszi a magyar focit” – hangsúlyozta az elnök, aki szerinti igenis vannak színvonalas meccsek.

A sportvezető úgy látja, hogy a klubok gyenge nemzetközi teljesítményét meghatározza az egyesületek anyagi helyzete, ugyanis a magyar csapatok és a lengyel, orosz, ukrán klubok költségvetése között jelentős különbség van.

„A klubcsapatok már stabil helyzetben vannak, de ha azt akarjuk, hogy a nemzetközi sorozatokban is komolyabb sikereket érjenek el, akkor tovább kell erősíteni a csapatok gazdasági lehetőségeit” – hangsúlyozta az MLSZ első embere.

Csányi Sándor a portugálok elleni világbajnoki selejtezőről azt mondta, hogy a rivális számít esélyesnek, de bízik a bravúrban, amellyel a válogatott közel kerülhet a vb-kvalifikációhoz. Hozzátette: számára a válogatott 1-0-ás lisszaboni győzelme felérne a Barcelona történelmi BL-bravúrjával. A vereséget mindenképpen el kellene kerülnie a csapatnak.

A nemzeti együttes március 25-én lép pályára idegenben a portugálok ellen. Az itthon játszók már elkezdték a munkát Telkiben, a légiósok a március 19-én csatlakoznak. A válogatott több nappal a mérkőzés előtt Lisszabonba utazik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×