eur:
394.75
usd:
367.36
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Darabokban kelt útra az Atlanta Falcons magyar madara

Úton van az Egyesült Államokba az észak-amerikai profi futball-ligában szereplő Atlanta Falcons új stadionjához készülő madárszobor - mondta az InfoRádióban az alkotás tervezője. Szőke Gábor Miklós hozzátette, a szobrot júniusra állítják fel.

Múlt szerdán pakolták konténerekbe a Sólyom alkatrészeit. Jelenleg Németországban lehet, onnan hajóval megy Atlantába, március közepére fog odaérni – jelezte Szőke Gábor Miklós.

„A szobor azon részei, amelyek most kimentek körülbelül 30 tonnásak. Csomagolással, konténerekkel, raklapokkal együtt 40. Atlantában még hozzájönnek a betonemelvény alkotóelemei. A bronzlabda, a Sólyom belső váza, a tollazatához lemezek és a szobor előkészített, félkész állapotban indultak most útnak.”

A szobrászművész hozzátette, vannak olyan részei, amelyek már össze vannak hegesztve, például a feje meg a tollazat egy része.

Több tízezer alkatrészről van szó, ami becsomagolva, dobozolva elindult.

Darabokban kelt útra az Atlanta Falcons magyar madara

„Izgalmas kihívás az összeszerelése is. A magyarországi munkafázis lezárult, egy-két hét várakozás, amíg megérkeznek a konténerek. Március közepétől aztán nagyjából 2,5-3 hónap van az összeszerelésre a június elejei stadion átadásig.”

A tervezés, a statika, a fizikai megvalósítás, majd a logisztika két évig tartott – mondta el Szőke Gábor Miklós.

„Kimegyünk, darukat bérlünk, több mint harminc embert kell kivinni. Meg kellett tervezni a világítást és a felületkezelést is, mindez két évet vett igénybe.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×