eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Märcz Tamás szándékosan forgatta fel a csapatát

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint le kell vonni a tapasztalatokat a Montenegró elleni vereségből.

A nemzetközi felkészülési torna első felvonásán, Szlovákia ellen kiütéses győzelemnek (20-5) örülhetett a hazai közönség. A szombati esti folytatásban az a montenegrói válogatott következett, amely a riói olimpia negyeddöntőjében parancsolt megálljt a magyar férfiválogatottnak. Az immáron Märcz Tamás vezette nemzeti egylet egyfajta revansra készülhetett, amely végül elmaradt.

Három kapott gól az első, majd második negyedben, és a harmadik játékrészt is beleszámolva, zsinórban hétszer mattolta a magyarok védelmét Montenegró támadósora. Az előző mérkőzéshez képest öt helyen is megváltoztatott magyar keretben végül Decker Ádám és a csapatkapitány, Erdélyi Balázs volt eredményes, így alakult ki a 9–4-es végeredmény az utolsó dudaszó után.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a találkozó után kiemelte, hogy a szándékosan „forgatta fel” a csapatát.

„Néhány meghatározó játékost kihagytam, megadva az esélyt a fiatalabbaknak, illetve azoknak, akik eddig nem kaptak szerepet. A vereség ellenére pozitívumok is voltak: Lévai Marci például kiválóan védett. Horvátország ellen ismét kemény csata várható, ahol az első perctől kezdve nagyon koncentrált játékot kell bemutatnunk” – mondta a szakvezető az InfoRádiónak.

Märcz Tamás hozzátette, hogy azért kellenek az ilyen mérkőzések, hogy lássa, hol is tartanak valójában.

A magyar férfi vízilabda-válogatott vasárnap 11.30-tól javíthat Horvátország ellen a Tüskeuszodában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×