eur:
392.58
usd:
362.57
bux:
72211.03
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Óriási szerencséje volt a Barcelonának

Óriási szerencséje volt a Barcelonának

Hiába kezdte 2-1-es előnyről az FC Barcelona a spanyol Király-kupa elődöntőjének visszavágóját az Atlético Madrid ellen, csak óriási szerencsével és némi bírói segédlettel tudott bejutni a sorozat döntőjébe, ahol viszont nem játszhat majd az ezúttal kiállított Sergi Roberto és Luis Suárez.

Semmilyen jel nem mutatott arra, hogy a Barcelonának nehézségei támadhatnak a spanyol Király-kupa elődöntőjében, a visszavágón. Miután az Atlético pályáján 2-1-re megnyerte az első találkozót, nyilvánvaló favoritnak számított.

Az utóbbi hetekben idegenben gyengélkedő Atlético azonban nagyon veszélyesen játszott, az első félidőben a vezetést is megszerezhette volna. Balszerencséjére a sérült Jan Oblakot helyettesítő kapus, Moya hibája után Luis Suárez megszerezte a vezetést – akkor már a három gól kellett volna a vendégeknek a sima továbbjutáshoz.

Diego Simeone cseréi jól sikerültek a második félidőben, ráadásul Sergi Roberto piros lapot kapott a másik oldalon. Éledt a remény, de Carrasco felesleges szabálytalansága miatt visszaállt a létszám-egyenlőség. De hol volt még a vége!

Antoine Griezmann szabályos gólját nem adta meg a játékvezető (a Marca szerint ez volt az egyetlen hibája a meccsen, tegyük hozzá, ez azért meglehetősen súlyos). Kevin Gameiro a 80. percben kihagyott egy büntetőt – ha ebből a két esetből két gólt szerez az Atlético, máris hosszabbításra áll. Sőt, Gameiro aztán mégis szerzett egy gólt, így alakult ki az 1-1-es végeredmény.

Az utolsó percekben Luis Suárez összeszedett két sárga (s a másodikkal egy piros) lapot, ezzel kizárta magát a döntőből. Súlyos büntetésre számíthat, miután vonakodott lemenni a pályáról.

Luis Enrique azt mondta a mérkőzés után, szerencséjük volt, hogy elkerülték a vereséget, de boldogok, hogy sorrendben negyedszer is bejutottak a Király-kupa döntőjébe. Szerinte nagyon is megérdemelte ezt a csapata, de nem a kedd esti teljesítménye, hanem a korábbiak miatt.

Diego Simeone elsősorban Gil Manzano játékvezetőt hibáztatta azért, mert a csapata nem tudott nyerni. Kifejtette, hogy egy futballista is lehet rossz formában, de akkor kihagyja az edzője. De mi van a bírókkal?

Simeone azt sugallta, hogy az Atlétit nem szeretik a bírók a Barcelonával szemben. „Külföldön jobbak a bírók, kétségtelen, hogy nekünk nagyobb az esélyünk a Bajnokok Ligájában, mint a spanyol bajnokságban vagy ebben a kupában.”

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 08:12
×
×
×
×