eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Újabb érmek short trackben

Liu Shaolin Sándor arany-, Liu Shaoang pedig bronzérmes lett 500 méteren, míg Burján Csaba az 1500 méteres versenyben nyert ezüstérmet a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa drezdai állomásán.

Az 500 méteres versenytávon világbajnoki címvédő Liu Shaolin Sándor, valamint öccse, a múlt hétvégi junior világbajnokságon négy arany- és egy ezüstérmet szerző Liu Shaoang is magabiztosan, minden futamát megnyerve jutott be a fináléba. Liu Shaolin Sándor az elődöntőben elért 40.305 másodperces eredményével ráadásul saját országos csúcsát is megdöntötte.

A döntőben kétszer is új rajtot rendeltek el, de a magyar testvérpárt ez sem zavarta meg, és egyből az élre állt. Liu Shaoangot ugyan a futam során a dél-koreai Hvang Dae Heon megelőzte, de bátyja végig vezetve, magabiztosan nyerte meg a versenyt, aminek köszönhetően a vk-pontversenyben megerősítette második helyét. Liu Shaoang bronzérmes lett.

A férfiak 1500 méteres távján Burján Csaba szombaton nem jutott be a fináléba, vasárnap viszont igen, és a kétszeres világbajnok holland Sjinkie Knegt mögött ezüstérmet nyert. A magyar versenyzőnek ez volt pályafutása első egyéni vk-érme.

A nap záró számában a Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang alkotta magyar váltó ugyan a jégen második helyen ért célba az orosz négyes mögött, egy szabálytalanság miatt azonban kizárták, így a negyedik helyen végzett - a viadal honlapja alapján.

A nők között 500 méteren Jászapáti Petra számára a negyeddöntő jelentette a végállomást, az 1500 méteres versenyben Sziliczei-Német Petra az elődöntőig jutott, míg a váltó megnyerte a B döntőt, összesítésben így ötödik lett.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×