eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Százmilliókat költöttek az újpesti stadionra, mégsem használható

Felújították a Megyeri úti stadiont, mégsem játszhatja majd ott az Újpest FC a mérkőzéseit, mert nem felel meg a sporttörvény előírásainak, és nincs használatbavételi engedélye sem.

A Megyeri úti stadion felújítási munkái befejeződtek, ám a hatósági eljárásban résztvevő szervek: az ÁNTSZ, a katasztrófavédelem, az országos mentőszolgálat és a rendőrség képviselői a helyszíni szemle során megállapították, hogy jelenlegi állapotában a stadion nem felel meg a sporttörvény előírásainak, a stadionbiztonsági- és a beléptetőrendszer működésképtelen, a műszaki átadás-átvétel nem fejeződött be, a létesítmény nem rendelkezik használatbavételi engedéllyel sem, így az Újpest FC nem kezdeményezheti a pálya hitelesítési eljárását az MLSZ-től - áll a szövetség honlapján.

A hiánypótlást és a megismételt hatósági bejárást követően kérheti az Újpest FC a pálya hitelesítését, a klubnak február elejéig van lehetősége a hibák orvoslására, hogy a stadion alkalmassá váljon a bajnoki mérkőzéseinek lebonyolítására.

A Szusza Ferenc stadion befogadóképessége a felújítás során 13 501-ről 12 670-re csökkent, a hazai és a vendégszurkolók szektora felcserélődött, a vendégszektorban 2620 szurkoló fér el. A rekonstrukciót a szurkolók kényelemérzetének növelése indokolta: a mosdókat felújították, illetve további büféhelyiségek kerültek kialakításra, emellett a sajtórész is teljesen megújult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×