eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Újabb német szakember érkezik a magyar labdarúgásba

A csaknem húszéves tapasztalattal és kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező német Jörg Daniel veszi át a hazai futballedzők képzésének vezetését.

A 65 éves szakember a Német Labdarúgó Szövetségtől érkezik, és az ünnepek után kezdi meg tevékenységét Magyarországon. Az edzőképzés vezetőjének munkáját igazgató-helyettesként Sisa Tibor segíti majd - olvasható a magyar szövetség (MLSZ) honlapján.

Jörg Daniel 1999 és 2004 között az U15-ös és az U17-es korosztály képzéséért volt felelős, emellett a német válogatott kapusedzője volt, 2004 óta pedig a német szövetség tehetségkutató és -gondozó programjának vezetőjeként, illetve a kapusedzőképzés felelőseként dolgozott.

"Bár a német szövetségnél több évtizedes tapasztalatot szereztem, első és legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy Magyarországra érkezve megismerjem a környezetet, a jelenleg működő rendszert és annak szereplőit, hogy aztán én is ismertessem az elképzeléseim, és közösen jelöljük ki a fejlődés irányát. Egy dolog biztos: nem szeretném a magyar futballra egy az egyben átültetni a német megoldásokat" - mondta Daniel, majd hozzátette: hisz abban, hogy a két ország szakemberei sokat tanulhatnak egymástól, sőt, más sportágak szereplőitől is.

Az MLSZ honlapja emlékeztetett arra, hogy a szövetség elnöksége 2011 augusztusában fogadta el a 2020-ig szóló, 10 éves stratégiát, amely a hazai labdarúgás teljes megújítását célozza.

"Az elmúlt öt évben több mint 800 pályát épített és 1800 pályát újított fel az MLSZ, az OTP Bank Bozsik-programban pedig mára több mint kétszázezer gyerek focizik. 2016-ban a szakemberképzés területén 8 továbbképzésen mintegy 4600 résztvevő bővíthette tudását, emellett a Grassroots és az amatőrfutball területén 660 fő, az UEFA A-B, a kapusedzői- és az erőnléti edzőképzésben pedig 139 fő vett részt oktatáson, tanfolyami képzésben pedig további 1200 szakember részesült" - áll az összegzésben.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×