eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Szabó Tünde: további változások kellenek a MOB-ban

Szabó Tünde: további változások kellenek a MOB-ban

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a személye iránti bizalomként is értékeli, hogy a testület közgyűlése elfogadta az általa előterjesztett alapszabály-módosítást. Szabó Tünde sportállamtitkár szerint további változásokra van szükség.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése 116 szavazattal, három tartózkodás mellett módosította a szervezet alapszabályát, s a sporttörvény novemberi változásával összhangban határoztak a tagozatok kiválásáról.

"Nagyon sok támogatást és biztatást is kaptam az elmúlt napokban, és ezek

megerősítettek, újabb erőt adtak nekem"

- mondta az InfoRádiónak a közgyűlés után Borkai Zsolt. A MOB elnöke jelezte, nem 38 hibát talált az alapszabály-módosítási tervezetben az államtitkárság, hanem ennyi pontban volt eltérő a véleménye.

mob

"Amikor egyeztettünk velük, és megadtuk a válaszokat, akkor kiderült, hogy két javítással elfogadható a tervezet. Azért alakult ki ez a véleménykülönbség, mert az alapszabály módosításának előkészítésekor nekünk nemcsak a sporttörvényre, hanem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Chartájára is tekintettel kellett lennünk. Most is ki kell küldenünk az elfogadott változatot a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, hogy megfelel-e a Chartának" - mondta Borkai, és az InfoRádió kérdésére azt mondta, várhatóan áprilisban tartja tisztújítását a MOB.

Júniusig minden megváltozik

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint a Magyar Olimpiai Bizottság elfogadott alapszabály-módosítás összhangban van a sporttörvénnyel, de jelezte, a tisztújítás előtt további változtatásokra lesz szükség.

"Véleményeztük az alapszabály-tervezetet, meg is határoztunk 38 pontot, amelyben módosítást kértünk. Nagyon sokat át is vett a Magyar Olimpiai Bizottság vezetése, ez azért volt fontos, hogy a sporttörvény módosításával összhangban legyen.

A szervezeti felállás és a munka terén van még módosítani való,

meg is kell majd tenni a tisztújító közgyűlés előtt" - mondta Szabó Tünde, hozzátéve, hogy szerinte mind az alapszabály további módosításának, mint a tisztújításnak meg kell történnie június végéig.

Egyebek mellett a MOB taglétszámát is érinti majd a változtatás, a tagok egy része a most felálló négy további köztestületben folytathatja a munkáját, és a sportállamtitkár szerint nagyjából 100-120 fősre szűkülhet az olimpiai bizottság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×