eur:
403.6
usd:
354.2
bux:
96520.82
2025. június 8. vasárnap Medárd

Hosszú Katinka Svájcot is meghódította

Tíz érmet, közte öt aranyat szereztek a magyar úszók a Lausanne-ban rendezett, 40 ezer svájci frank (11,6 millió forint) összdíjazású nemzetközi verseny második, befejező napján. A vasárnapi döntők közül - akárcsak szombaton - négyet nyert Hosszú Katinka, egyet pedig Sebestyén Dalma.

Hosszú, aki a múlt héten a windsori rövidpályás világbajnokságon hét aranyérmet szerzett, a svájci megméretés második napján első lett 100 méter pillangón (56.66 mp), 100 méter háton (56.93), 200 méter vegyesen (2:04.76 p) és 400 méter gyorson (4:03.84). A szombati nyitányon 50 méter háton, 400 méter vegyesen, 200 méter háton és 100 méter vegyesen nyert.

A zárónap ötödik magyar aranya a szombaton 100 méter mellen diadalmaskodó Sebestyén Dalma nyakába került, aki 200 méter mellen is maga mögé utasította a teljes mezőnyt (2:27.25). Emellett egy bronz is az övé lett, ezt az 50 méteres mellúszás fináléjában érdemelte ki (31.89).

Jakabos Zsuzsanna, aki az első nap 200 méter pillangón a legjobbnak bizonyult, vasárnap egy ezüstöt és egy bronzot szerzett, előbbit 50 méter gyorson (24.48), utóbbit 200 méter gyorson (1:55.97).

Egyformán bronzérmet ért Balog Gábor második napi teljesítménye 100 méter háton (53.67), a 400 méter vegyest szombaton megnyerő Verrasztó Dávidé pedig 200 méter vegyesen (2:00.26).

Címlapról ajánljuk
Íme az összes hiba, amit a légkondival elkövethetünk

Íme az összes hiba, amit a légkondival elkövethetünk

Első használat előtt mindenképpen takarítsák ki és fertőtlenítsék a légkondicionáló berendezéseket, különben súlyos fertőzéseket kockáztatnak - figyelmeztet a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ levegőhigiénés szakértője. Szigeti Tamás az InfoRádióban elmondta: a klimatizált helyiségben csak 8-10 Celsius fokkal legyen hűvösebb, mint odakint, és ne felejtsünk el szellőztetni.

Kézműves pékek az Arénában: liszt, víz, só – és minden, ami a jó kenyérhez még kell

A kézműves pékek ma már nemcsak kenyeret sütnek, hanem élelmiszer-kultúrát is teremtenek: a jó kenyér náluk nem csupán három összetevőből áll, hanem sok év tapasztalat, tudatos alapanyag-választás és szenvedély is kell hozzá – erről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Fülöp Ádám, a Pipacs Pékség alapító tulajdonosa és Fekete Gergő, az Artizán Pékség tulajdonosa, a Kézműves Kenyér Társaság alelnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.06.10. kedd, 18:00
Sós Endre
a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×