eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Rasmussen: jobb csapattá vált a válogatott

Az Európa-bajnoki 12. hely után is töretlen a bizalom Kim Rasmussen, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitány felé – hangzott el a magyar szövetség sajtótájékoztatóján.

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke szerint több szempontból is különleges Európa-bajnokságot zárt a magyar csapat.

„Soha nem ment ki még világversenyre úgy a válogatott, hogy ne fogalmaztunk volna meg sikercélt. A hivatalos célkitűzésnek az együttes megfelelt, hiszen a középdöntőbe jutás és a világbajnoki selejtezőkre a kiemelt pozíció elérése volt a célkitűzés, ennek pedig megfelelt a válogatott. Történelmi volt a torna amiatt is, mert a tavalyi vb-keretből kilencen nem tudtak ott lenni Svédországban, ketten, Janurik Kinga és Triscsuk Krisztina pedig a viadalon sérültek meg” - fejtette ki.

A szövetség vezetője kiemelte, hogy töretlen a bizalom a nyáron kinevezett szövetségi kapitány, Kim Rasmussen felé, akinek a mandátuma négy évre szól, a 2020-es tokiói olimpiára kell csapatot építenie.

„Az együttműködése, közös munkája a csapattal kiemelkedően jó, és ha nem sújt minket a sors a továbbiakban, akkor a 2017-es világbajnokságra már sokkal jobb esélyekkel utazhat ki a csapat. Tudjuk, hogy a kapitány látja, miben kell még fejlődnie az együttesnek” - közölte Kocsis Máté, aki bizalmat kért a csapat számára.

Beszélt arról is, hogy jövőre dolgoznak azon, hogy a nemzeti csapatok még több időt tudjanak majd együtt tölteni.

Pálinger Katalin, a szövetség alelnöke szerint tanulságos volt az Európa-bajnokság, de a negatívumok mellett a pozitívumokat kell megragadni, és az utolsó két mérkőzés mindenképpen előrelépést mutatott.

„Látszik, hogy az edző hisz a játékosokban, a játékosok hisznek az edzőben, ez pedig a sikerek alapja. Láttam olyan periódusokat a mérkőzéseken, amelyek sokkal több tudatosságot, fegyelmezettséget mutattak, mint korábban. Négy évben gondolkodunk, maximális a bizalom Kim Rasmussen szövetségi kapitány és stábja iránt. A fizikai felkészítés is rendkívül fontos, ebben is előrébb kell még lépnünk, az MKSZ-nek pedig elő kell segítenie, hogy a válogatott még többet tudjon együtt készülni” - mondta.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány azt mondta, alapos elemzés kell ahhoz, hogy le lehessen vonni a tapasztalatokat.

„Most leginkább csak a szívünk tud véleményt mondani, értékelni pedig tiszta fejjel szabad. Nagyon büszke vagyok a lányok munkájára és teljesítményére, több poszton is szinte csere nélkül kellett lejátszaniuk a tornát. Aki látja és érti a kézilabdát, azt tudja, hogy a csapatnak milyen megpróbáltatásokkal kellett szembenéznie, ennek ellenére jó eredményt értünk el az elődöntős Norvégia és Dánia, valamint Oroszország ellen is. Több játékosnak remek tapasztalatszerzést biztosított a torna és mindenki a legjobbját nyújtotta” - mondta a dán szakember. Hozzátette, hogy jobb csapatként tértek haza Svédországból, mert alaposabban megismerték egymást a játékosokkal.

Görbicz Anita csapatkapitány a 12. hely ellenére szintén pozitívan értékelte az Eb-t.

„Komoly mérkőzéseket játszhattunk, ez is a fejlődést szolgálja, idő kell még a válogatottnak. Most számszerű eredményben nem mutatkoztak meg a csapat erényei, de nem kell temetni a válogatottat, fogunk még kiemelkedő eredményeket elérni” - hangsúlyozta.

Szekeres Klára is arról beszélt, hogy folyamatosan fejlődtek a torna alatt, és bár nem zártak jó helyen, a maximumot hoztuk ki magukból, és bátran egymás szemébe tudnak nézni.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×