eur:
393.1
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Az utolsó másodpercekben lőtt gólt a Real Madrid - videó

A Real Madrid bejutott a fináléba a Japánban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokságon, miután a csütörtöki elődöntőben 2-0-ra legyőzte a mexikói Club América együttesét.

 A találkozót a torna többi mérkőzéséhez hasonlóan egyperces gyászszünet előzte meg a brazil Chapecoense csapatát szállító repülőgép tragédiájára emlékezve.

A Bajnokok Ligája-győztes spanyol csapat esélyeshez méltón az elejétől dominált a találkozón, ám sokáig úgy tűnt, Cristiano Ronaldo kapufája, illetve távoli kapáslövése jelentik a legnagyobb veszélyt a kapura az első félidőben. A játékrész ráadásának utolsó másodperceiben azonban Toni Kroos tökéletesen hozta helyzetbe Karim Benzemát, aki higgadtan értékesítette a lehetőséget.

Korábban játszották

Elődöntő: Kashima Antlers (japán)-Atlético Nacional (kolumbiai) 3-0 (1-0)

Az 5. helyért: Jeonbuk Hyundai Motors (dél-koreai)-Mamelodi Sundowns (dél-afrikai) 4-1 (3-0)

A fordulás után csökkent a tempó, ám a második félidő utolsó másodpercei is hoztak egy találatot a Real Madridtól: Ronaldo állította be a 2-0-s végeredményt James Rodríguez passzából. Ez volt a portugál támadó profi karrierjének 500. gólja klubszínekben.

Sikerével a Real Madrid tovább javította klubcsúcsát, ugyanis már 36. tétmérkőzésén maradt veretlen. Klubvilágbajnoki találkozón pedig továbbra sem talált legyőzőre, hetedik fellépésén ötödször győzött két döntetlen mellett.

A klubvilágbajnokságon a hat kontinens legrangosabb klubsorozatának győztese, valamint a házigazda szerepel. A királyi gárda ellenfele a vasárnapi fináléban a házigazda japán bajnok Kashima Antlers lesz, amely első ázsiai csapatként jutott el a sorozat döntőjéig. Az América a kolumbiai Atlético Nacionallal mérkőzik a harmadik helyért, szintén vasárnap.

A vasárnapi program

A 3. helyért: Atlético Nacional (kolumbiai)-Club América (mexikói), Jokohama, 8.00

Döntő: Kashima Antlers (japán)-Real Madrid (spanyol), Jokohama, 11.30

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×