eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Rövidesen kifizetik az olimpiai jutalmakat

A kormányrendeletben foglalt előírásoknak megfelelően született döntés az olimpiai és paralimpiai jutalmakról - tudatta közleményben a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB). Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkársága szerint a folyamat a jogszabályi előírásoknak megfelelően zajlik, hamarosan megtörténik a szerződéskötés, azután pedig következhetnek a kifizetések.

"A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége az egyes kimagasló sporteredmények állami jutalmáról szóló kormányrendeletben foglalt előírásoknak megfelelően határidőben döntött a Rio de Janeiróban megrendezett Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékokon elért eredményük alapján állami jutalomban részesíthető versenyzők, edzők, sportszakemberek és nevelőedzők személyéről és jutalmának összegéről, amelyet továbbított a sportpolitikáért felelős miniszter részére" - olvasható a testület közleményében.

Hozzáteszik, hogy a jutalmak forrását az Emmi biztosítja, s amint az megérkezik, a MOB "haladéktalanul folyósítja" az összegeket.

Az államtitkárság közölte, hogy "az olimpikonoknak és a felkészítésben közreműködő szakembereknek kimagasló eredményükért nyújtható állami jutalmak kifizetése a jogszabályi előírásoknak megfelelően történik".

A tájékoztatásból kiderül az is, hogy a MOB a sportszövetségekkel történt egyeztetések után állította össze a jutalmazottak körére és a jutalmak összegére vonatkozó javaslatát, amely november közepén érkezett meg az államtitkársághoz.

"A szerződés aláírása a héten megtörténik, azt követően pedig a MOB intézkedik a jutalmak kifizetéséről" - adott tájékoztatást az államtitkárság, hangsúlyozva, hogy "a magyar kormány maximálisan elismeri a sportolók és az őket felkészítő szakemberek nagyszerű teljesítményét".

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az MTI kérdésére azt mondta, a sportági szakszövetségek elnökségi határozattal küldték be a felterjesztést a MOB-nak, majd a MOB küldte el a javaslatát, s ez a folyamat heteket vett igénybe.

"Nekünk az a legfontosabb, hogy minél hamarabb megtörténjen a sportolók és a szakemberek díjazása" - szögezte le Szabó Tünde, hozzátéve, hogy a szerződés aláírása után tudnak utalni.

Korábbi sajtóértesülések szerint az eredményességért járó összegek az olimpikonokat illetően nem változtak a londoni játékok óta, míg a paralimpián érmes magyarok az olimpikonok jutalmának felét kapják.

Kedden több portál is megírta, hogy az olimpikonok még nem kapták a szereplésükért járó jutalmat.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×