eur:
392.56
usd:
362.54
bux:
0
2024. július 8. hétfő Ellák

Hosszú Katinkától emberi hangot várnak

Hargitay András szövetségi kapitány több olyan úszóedzővel is tárgyalt, akinek versenyzői Gyárfás Tamás elnöknek és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) teljes vezetőségének távozását szorgalmazzák a sportág irányításában szerintük meglévő problémák miatt.

"A híresztelésekkel ellentétben - akár csak a szövetség vezetői - az összes magyar edzővel beszélő viszonyban vagyok, a párbeszéd folyamatos - bocsátotta előre a szakvezető vasárnap az MTI érdeklődésére. - A magam részéről az elmúlt héten beszéltem Bernek Péterrel és trénerével, Nagy Péterrel. Őket egy managemant képviseli, Bernek Peti nevében a management csatlakozott Katinkához."

Hargitay elmondása szerint ismertette velük a 2015-ben, illetve 2016-ban a MÚSZ által kifizetett támogatásokat, költségeket.

"Nem kértem tőlük mást, csak annyit, hogy gondolják át, mennyi támogatást kaptak a managementtől, vagy akár az anyaegyesülettől" - mondta a szövetségi kapitány, aki Kapás Boglárka edzőjével, Virth Balázzsal Boglárka egészségéről a héten többször is értekezett.

"Legutóbb szombat reggel beszéltünk. Nagy Józseffel - Gyurta Dani edzőjével - napi kapcsolatban állok, ma is beszélgettünk. Molnár Ákossal - a Verrasztó testvérek, Dávid és Evelyn edzőjével - a rövidpályás vb kapcsán két hetet fogunk együtt tölteni Kanadában. Ott lesz időnk beszélgetni eleget."

"Sajnálom - folytatta a kapitány -, hogy azzal vádolták meg a sportolókat, hogy esetleg bojkottálni fogják a windsori világbajnokságot. Ezzel a legalapvetőbb sportemberi tulajdonságaikat kérdőjelezték meg. Ilyen szándékról én nem tudok, és a gondolatát is képtelenségnek tartom, hogy ez megforduljon bárkinek a fejében is."

Hargitay András fontosnak tartotta megjegyezni, hogy "Hosszú Katinka eddig érdemben egy szót sem szólt, csupán neki tulajdonított Facebook-bejegyzéseket olvashattunk".

"Sokan gondoljuk úgy, eljött az ideje, hogy emberi hangon is megszólaljon, és értelmes, konstruktív párbeszédet folytathassunk vele és edző-férjével, Shane-nel" - mondta a szövetségi kapitány, aki felhívta a figyelmet egy korábbi tévéinterjúra.

"Mindmáig visszanézhető az a 2015. augusztus 20-án az ATV-ben készült felvétel, amelyben Hosszú Katinka a legnagyobb elismeréssel szól a magyarországi viszonyokról, és a szövetséggel való kapcsolatáról. A viszony azóta megváltozott, és a mai napig sem mondott olyan okot, ami ezt a drasztikus változást indokolta volna" - nyilatkozta Hargitay András.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 7. 20:13
×
×
×
×