eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Bartha Csaba társadalmi munkában marad a győri kézilabdaklub élén

Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) frissen kinevezett főtitkára továbbra is betölti a Győri Audi ETO KC elnöki tisztét, de ezentúl csak társadalmi munkában.

A sportvezető erről szerdán reggel, az M4 Sport Sportreggeli című műsorában beszélt.

"Nem lenne szerencsés, ha egy jó formában csapatnál olyan vezetőváltás történne, amely esetleg megzavarná a lányokat, illetve a szakmai stábot, ezért Borkai Zsolttal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy folytatom a munkát a győri kézilabdaklub élén, de ezentúl kizárólag társadalmi munkában" - jelentette ki Bartha Csaba, aki kiemelte: fizetést mostantól nem vesz fel győri elnökként.

Az új főtitkár úgy fogalmazott: nem tudja, miért váltak el közös megegyezéssel elődjétől, Szabó Bencétől, mindössze annyit mondott, hogy a MOB elnöksége Borkai Zsolt elnök felterjesztésére keddi zárt ülésén tíz igen és egy nem szavazat mellett döntött a közös megegyezéses szerződésbontásról.

Bartha Csaba kitért arra is, hogy a januárban hatályba lépő új sporttörvény szerint egyértelmű, hogy a MOB feladata ezentúl egyrészt a magyar sportot szolgálva a sportszakmai javaslattétel, másrészt a nemzetközi eseményekre, a pjongcsangi téli olimpiára, valamint a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) való felkészülés koordinálása és a 2024-es budapesti olimpiai pályázat menedzselése lesz.

Az új főtitkár elmondta azt is, hogy a MOB december 20-án tartja alapszabály-módosító küldöttközgyűlését, ez alapján fog kialakulni a következő közgyűlés összetétele, majd megalakulnak a nem olimpiai sportágakat, a versenysportot, a paralimpiai sportot, valamint a diák- és szabadidősportot irányító civil szervezetek.

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×