eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Hét újoncot hívott be Bíró Attila

Bíró Attila szövetségi kapitány kijelölte az Európa-bajnok magyar női vízilabda-válogatott keretét az egy hét múlva sorra kerülő franciaországi világliga-mérkőzésre.

A keretben hét újonc kapott helyet. Az edző ezúttal nem számít az Euroliga-selejtezőre készülő BVSC és Dunaújváros játékosaira. A meghívottak között ott van Parkes Rebecca, az Eger honosított új-zélandi centere is.

A csapat tagjai csütörtökön találkoznak, vasárnap délelőttig napi két edzésen vesznek részt, pénteken pedig edzőmeccset játszanak a Dunaújvárossal, majd hétfőn utaznak Lille-be.

"A most meghívottak közül sokan a decemberi, új-zélandi ifjúsági világbajnokságra készülnek, bízom benne, ez a meghívó, a válogatottban való bemutatkozás olyan önbizalmat ad nekik, amely majd a teljesítményükön is látszik. Afféle megelőlegezett bizalomról beszélhetünk. Kíváncsi vagyok, milyen gyorsan képesek felvenni a nemzetközi mezőny ritmusát" - nyilatkozta Bíró Attila.

A hatos szuperdöntőbe a csoportelsők jutnak, a magyarok a franciákon kívül az olaszokkal szerepelnek azonos trióban.

A magyar női vízilabda-válogatott kerete:

kapusok: Gangl Edina (UVSE), Lekrinszki Gina (Szentes), Magyari Alda (Honvéd)

mezőnyjátékosok: Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra, Csabai Dóra, Hertzka Orsolya, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Kuna Szonja, Szücs Gabriella (mindannyian UVSE), Farkas Tamara, Tóth Csenge (mindketten Szentes), Parkes Rebecca (Eger)

A magyar válogatott programja a világliga B csoportjában:

november 29.: Franciaország-Magyarország

január 24.: Magyarország-Olaszország

február 21.: Magyarország-Franciaország

április 19.: Olaszország-Magyarország

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×