eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Erős csoportba került a kosárlabda-válogatott

A címvédő spanyolokkal is találkozik a kolozsvári csoportban a magyar férfi kosárlabda-válogatott a jövő évi Európa-bajnokságon.

A keddi, isztambuli sorsoláson Stojan Ivkovic szövetségi kapitány együttese a C jelű hatosban kapott helyet, a Rióban olimpiai bronzérmes, világbajnoki ötödik Spanyolország mellett a házigazda Romániával, a legutóbb Eb-hetedik Csehországgal, az olimpiai ötödik Horvátországgal, továbbá Montenegróval.

"Az biztos, hogy minden meccs nagyon kemény lesz, a csoportból a románok és a magyarok azok, akiknek eredetileg nem lett volna semmi keresnivalójuk az Eb-n. Az elmúlt négy évben azonban bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk meglepetéseket okozni" - mondta az MTI-nek Ivkovic, aki hozzátette, a következő két hétben közzéteszik a válogatott felkészülési programját az Eb-ig.

Az már korábban eldőlt, hogy Hanga Ádámék az erdélyi városban szerepelnek majd, mivel a rendező románok a hónap elején magyarokat választották biztos partnerként. A magyar szövetség (MKOSZ) korábbi tájékoztatása szerint a román-magyar mérkőzésre 1300 jegyet, a magyar csapat többi mérkőzésére 3000 jegyet különítettek el az MKOSZ számára, amely emellett 200 tornabérletet és a többi mérkőzésre összesen 3000 jegyet kap.

A magyarok szeptember 17-én szenzációs teljesítménnyel, mind a hat mérkőzésüket megnyerve zárták a selejtezőt. A fennállásának 15. kontinenstornájára készülő nemzeti együttes 1999 után szerepelhet ismét Eb-n. Akkor Franciaországban mindhárom csoportmérkőzésén kikapott - sorrendben a spanyoloktól, az oroszoktól és a szlovénoktól -, így a 14. helyen zárt.

A 40. kontinenstornának Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv, és Isztambul ad otthont 2017. augusztus 31-től szeptember 17-ig, a helyosztókat a török metropoliszban rendezik. Finnország, Izrael, Románia és Törökország a rendező jogán tagja a 24-es mezőnynek, Spanyolország, Litvánia, Franciaország, Szerbia, Görögország, Olaszország, Csehország, Lettország és Horvátország a 2015-ös Európa-bajnokság 1-9. helyezettjeként szerzett részvételi jogot. Hozzájuk csatlakozott a selejtezőből 11 válogatott, a hét csoportgyőztes és a négy legjobb második helyezett.

Az Eb csoportjai:

A csoport (Helsinki):

Finnország, Lengyelország, Görögország, Franciaország, Izland, Szlovénia

B csoport (Tel-Aviv):

Izrael, Ukrajna, Litvánia, Grúzia, Olaszország, Németország

C csoport (Kolozsvár):

Románia, Magyarország, Horvátország, Csehország, Spanyolország, Montenegró

D csoport (Isztambul):

Törökország, Nagy-Britannia, Oroszország, Szerbia, Lettország, Belgium

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×