eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Elődöntőkkel kezdődik a vízilabda női kupa döntője

Szombaton az elődöntőkkel kezdődik a női magyar kupa fináléja Dunaújvárosban. A címvédő UVSE a Szentessel, a házigazda Dunaújváros pedig a BVSC-vel mérkőzik a négy között.

A hétvégén rendezik a női vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjét, amelyben a Szentes, az UVSE, a Dunaújváros és a BVSC száll vízbe.

Az elődöntők párosítását kedden készítette el a szövetség: a címvédő UVSE a Szentessel csap össze 14 30-kor, a Dunaújváros pedig a BVSC-vel mérkőzik meg a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában. A finálé vasárnap lesz 13 órakor

Gurisatti Gréta, a dunaújvárosiak pólósa bízik a BVSC elleni győzelemben és abban, hogy a fináléban is képesek lesznek megszerezni a kupát.

„Természetesen annak örülünk, hogy az első körben nem a UVSE-vel játszunk. A BVSC számunkra verhető, nagyon jó csapat. Idén egy döntetlent játszottunk velük, nem sikerült még legyőzni őket, most itt a lehetőség.”

Gurisatti Gréta szerint a két csapat nem tudja meglepni egymást.

„Jól ismerjük ezt a BVSC-t, minden meccsre jól felkészülnek. Ezért meglepetést nem nagyon tudunk nekik okozni, az egyik legjobban felkészült csapat. Az álmainkhoz – magyar kupát és bajnokságot szeretnénk nyerni – elengedhetetlen, hogy egy ilyen jó csapatot le tudjunk győzni az elődöntőben.”

Szűcs Gabriella, az UVSE pólósa az InfoRádiónak úgy nyilatkozott, hogy címvédőként a kupagyőzelem a céljuk.

„Az idei szezon első komoly megmérettetése lesz. Szeretnénk megvédeni a címünket, nem szeretnénk kiadni a kezünkből a kupát, úgyhogy a hétvégén csak egyetlen eredmény születhet. A Szentes a gyengébbik csapat, a másik hárommal tavaly mindig nagyon szoros küzdelmek voltak, most is így lesz. Nem lesz egyszerű feladat, de aki kupát akar nyerni, annak meg kell oldani.”

Az UVSE egyébként a bajnokság szerdai fordulójában meglepetésre kikapott 7-4-re Dunaújvárosban, így már nem százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát. A második a dunaújvárosi együttes, amely így már csak 2 pontos hátrányban van a 21 pontos UVSE mögött. Szintén szerdán a Szentes 10-re nyert a vendég Szeged ellen, míg a BVSC 24-9-re győzött a Honvéd otthonában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×