eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

"A 4-0-t nem kell túlmagyarázni"

Lang Ádámnak plusz élményt jelent, hogy megszerezte első találatát a magyar labdarúgó-válogatottban, amely vasárnap hazai pályán 4-0-s győzelmet aratott a pont nélküli, sereghajtó Andorra felett a 2018-as, oroszországi világbajnokság európai selejtezősorozatának negyedik fordulójában.

"Fontosabbnak tartom, hogy sikerült megnyernünk az előzetesen kötelezőnek tartott mérkőzést. De a gól plusz élményt ad, hiszen ez az egész sava-borsa" - hangsúlyozta a második magyar gólt jegyző védő. Kiemelte, szerették volna korán megszerezni a megnyugvást jelentő első gólt, ám az ellenfél jól védekezett. - "Az első félidőben le tudták zárni a széleket, a másodikra kicsit elfáradtak. Uraltuk a mérkőzést, nem volt benne a levegőben, hogy gólt kapunk."

Hozzátette, a svédek elleni keddi felkészülési találkozón is vérre menő, kőkemény csatát és nagy küzdelmet vár, hiszen mindkét csapat a győzelemért lép majd pályára. A Groupama Arénában 19.45 órakor kezdődő mérkőzésen játszik utoljára a nemzeti csapatban Király Gábor és Juhász Roland, valamint búcsúzik el a válogatottól Hajnal Tamás és Vanczák Vilmos.

Az Andorra ellen vezető gólt szerző Gera Zoltán kifejtette, helyenként jól játszó csapatot láthattak a nézők, s jó eredményt hozott az együttes a négy lőtt góllal.

"Örülök, hogy közel teltház előtt tudtunk játszani, a szurkolókat is sikerült megörvendeztetnünk" - mondta Gera, aki a soron következő kvalifikációs találkozót, a márciusi, Portugália elleni mérkőzést vízválasztónak nevezte, s hozzátette, bravúr kell az első két hely valamelyikének megszerzéséhez a csoportban.

A magyarok harmadik gólját jegyző Gyurcsó Ádám leszögezte, nagyon nehéz, brusztos mérkőzést volt, de az első két találat után megnyugodott a házigazda.

"Türelmesnek kellett lennünk, figyelni a pontosságra. Tudtuk, hogy be fognak tömörülni, az egész csapattal védekeznek majd. Magabiztosan járattuk a labdát, bár nem helyeztek ránk nagy nyomást, de a 4-0-t nem kell túlmagyarázni."

A magyar együttes kapuját védő Gulácsi Péter kifejtette, a csapat jól zárt, kontrollálta a mérkőzést, és büszke lehet az eredményre.

"Négy meccs ment el a sorozatból, tapadni szerettünk volna az előttünk lévő csapatokra a mai találkozóval, ez sikerült. Számolgatni nem érdemes, a következő selejtező csak márciusban lesz a portugálok ellen idegenben. Ez nehéz összecsapás lesz, de egyben lehetőség is a közelebb lépésre" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×