eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Gera játéka kétséges Andorra ellen

Bernd Storck szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott alaposan felkészült és örömet akar szerezni szurkolóinak vasárnap az Andorra elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

"Gera Zoltán kisebb sérüléssel bajlódik, az ő játéka kérdéses, talán a mai gyakorlás után kiderül, tudja-e vállalni a szereplést" - mondta a telki edzőközpontban tartott szombati sajtótájékoztatón a német szakvezető, aki az MTI kérdésére kifejtette, noha ezúttal több fiatal játékos is a keretben van, ők elsősorban kedden, a svédek elleni barátságos mérkőzésen juthatnak szóhoz, Andorrával szemben az alapcsapatát küldi pályára.

Storck szót ejtett az elmúlt napok esős időjárásáról is, szerinte nem lesz felázott a pálya, mert a Groupama Aréna sok vizet elbír, ugyanakkor nedves talajon gyorsabb a labda, így játékosainak többet kell majd mozogniuk.

Gyurcsó Ádám úgy vélte, a pireneusi miniállam együttese védekezni jött Budapestre, a hátsó alakzatát többek között úgy lehetne megbontani, hogy jól használják majd a széleket. A lengyel Pogon Szczecin szélsője eredményes és hatékony támadó játékot vár a magyar válogatottól.

Korhut Mihály, az izraeli Hapoel Beer Sheva védője több gólos sikerben reménykedik, de tippelni nem akart.

A magyarok három forduló után négy ponttal a harmadik helyen állnak a csoportban a százszázalékos és hozzájuk hasonlóan Eb-nyolcaddöntős svájciak, továbbá a hatpontos, Európa-bajnok portugálok mögött. A kilenc hatosból az első helyezettek jutnak ki a 2018-as, oroszországi világbajnokságra, a nyolc legjobb második pedig pótselejtezős párharcban dönt a másik négy európai résztvevőről.

A Magyarország-Andorra találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×