eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Még mindig a BL-kudarc hatása alatt van a Fradi

A bajnoki címvédő Ferencváros a Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött az OTP Bank Liga 2. fordulójában. Nagy Dominik, az FTC középpályása szerint a szerdai BL-kiesés is hatással volt a Bozsik Stadionban nyújtott teljesítményükre.

Az előző idényben háromszor találkoztak a felek, mindháromszor 2-1-et mutatott végül az eredményjelző tábla. Kétszer a Fradi, egyszer a kispesti legénység örülhetett a hármas sípszó után. Apropó sípszó: a mérkőzést az idei labdarúgó Európa-bajnokság egyik legjobb játékvezetője, Kassai Viktor dirigálta.

Mindkét csapat jól kezdte a hazai bajnoki idényt: A nyitó fordulóban a Honvéd 2-0-ra intézte el az Újpestet, a zöld-fehérek 3-1-re nyertek a Haladás ellen. Ugyanakkor Thomas Doll játékosai most feledtették volna a hétközi BL-kudarcot, miután az albán Partizani ellen tizenegyes-párbajban kiestek a Bajnokok Ligája selejtezőjéből.

A kezdés után többnyire a középpályán ment a játék. Mondhatni, lassú mederben folyt a találkozó, inkább a kisebb-nagyobb szabálytalanságok miatt hördült föl egyik, vagy másik szurkolótábor. Úgy tűnt, mintha a piros-feketék többször jutottak volna el az ellenfél tizenhatosáig, ugyanakkor az FTC védelme rendre résen volt. Ez igaz volt a hazaiak hátsó alakzatára is, egészen a negyvenkettedik percig, amikor Böde Dániel révén megszerezte a vezetést a Ferencváros, így 1-0-s vendégelőnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A találkozót a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck is a helyszínen nézte végig, aki a kilátogató gyerkőcöknek tette még szebbé a napját a félidőben. Azon szemfülesek, akik kiszúrták, közös képet és autogramot kaptak cserébe a német szakvezetőtől.

A folytatásban hasonlóan alakult a játékképe, mint az elsőé volt. Ugyan akadt még néhány ígéretesnek tűnő lehetőség, de több gól már nem esett. Thomas Doll együttese így három ponttal távozott a Bozsik Stadionból.

Nagy Dominik, a Ferencváros középpályása a mérkőzés után az InfoRádiónak elmondta: előzetesen is kemény meccsre számított a Honvéd ellen.

"Csak a három pont megszerzésére koncentráltunk, de a szerdai meccs fizikálisan is sokat kivett a csapatból" - utalt a hétközi kupabúcsúra.

"Nem lesz könnyű feldolgozni, valószínűleg hosszú hónapokig ott lesz a fejünkben. Talán csak úgy tudjuk feledtetni, ha idővel visszatér a régi játék" - mondta a Fradi tizennégyese, majd kitért a saját teljesítményére.

"Nagyrészt mezőnymunkát végeztem, adtam egy gólpasszt, aztán már bátrabban játszottam" - értékelte egyéni produktumát Nagy Dominik az InfoRádiónak.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Budapest Honvéd-Ferencváros 0-1 (0-1)

Bozsik Stadion, 2384 néző, v.: Kassai

Gólszerző: Böde (42.)

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×