eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Hétvégén ismét Red Bull Air Race!

A sorozat történetének 70. versenye lesz a Red Bull Air Race műrepülő-világbajnokság hétvégén sorra kerülő budapesti futama, amelyen a tavaly visszavonult Besenyei Péter bemutatója mellett számos kiegészítő programmal várják a szervezők a nézőket.

A pályát az eddig megszokottak szerint ismét a Duna felett, a Lánchíd és a Margit-híd közötti szakaszon alakítják ki, de Clemens Jaeger repülési és sportigazgató az esemény hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, a pilótáknak ezúttal módosított útvonalat kell teljesíteniük.

"A Duna szélessége behatárolja a lehetőségeinket, de változtattunk a lassítón, amely három különálló pilonból áll majd, kíváncsian várjuk, hogyan birkóznak meg majd ezzel a versenyzők" - nyilatkozta Jaeger, s hozzátette: az idén is látványos és fontos része lesz a pályának a Lánchíd alatti átrepülés.

"A kilencedik budapesti Red Bull Air Race lesz a 70. verseny a sorozat történetében, a különlegességét mindemellett az adja, hogy az idén ez az egyetlen futamunk, amelyet egy város szívében rendezünk meg" - mondta a sportigazgató.

Gyulay Zsolt, a szervező Hungaoring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, nagy büszkeség a számukra, hogy a műrepülő-vb visszatér Budapestre, amely a nézők és a pilóták körében is az egyik legnépszerűbb helyszín.

"Besenyei Péter nagy bánatunkra tavaly befejezte versenyzői pályafutását, de a magyar versenyen ennek ellenére láthatjuk őt egy bemutató erejéig, ezen kívül mindkét napra készültünk zenei és egyéb kísérőprogramokkal" - jelentette ki Gyulay.

Besenyei Péter kiemelte, hogy a bemutató repüléssel lehetősége lesz meghálálni a hazai közönségnek azt a szeretetet, amelyet az elmúlt években kapott.

"Maga a versenyzés hiányzik, de a hétvégéket érintő tárgyalások, szervezkedések, megbeszélések, adminisztratív és egyéb feladatok, az ezekkel járó sűrű program egyáltalán nem" - mondta Besenyei, aki jelezte, a tavaly a sorozatban is használt Corvus Racer típusú, magyar tervezésű géppel fog repülni a hétvégén, s nemcsak saját bemutatóját tartja meg, hanem a pályát is az ő repülése mellett mutatják be a nézőknek.

A Red Bull Air Race sorozatnak ez a 10. idénye, a nyolcból még öt futam van hátra, Budapest a bajnokság negyedik állomása. Az úgynevezett Master Classban a német Matthias Dolderer vezet 30 ponttal, mögötte az amerikai Kirby Chamblissnek 20, a francia Nicolas Ivanoffnak pedig 19 pontja van. Az utánpótlás-osztályban (Challenger Cup) az amerikai Kevin Coleman áll az élen 24 ponttal.

A műrepülők időmérő edzését szombaton 16 órától tartják, vasárnap 12 órakor az utánpótlás-osztály, 14 órától pedig a Master Class pilótái mérik össze tudásukat. Besenyei Péter szombaton az időmérő előtt pályabemutató repülést tart, vasárnap 13.50-től pedig saját légi bemutatójával szórakoztatja majd a közönséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×