eur:
387.81
usd:
357.61
bux:
68120.37
2024. május 17. péntek Paszkál

Kozák Danuta ismét három arannyal zárt

Kozák Danuta játszotta a főszerepet a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnap délelőtti döntőiben. Négy aranynál jár a magyar küldöttség.

Aranyérmet szerzett Kozák Danuta 500 méteren kajak egyesben. A kétszeres olimpiai bajnok úgy nyert, hogy rendkívül hirtelen indították el a mezőnyt, és a magyar klasszis a rajtnál óriási hátrányba került.

Kozák Danuta az eredményhirdetés után fél órával Szabó Gabriellával 500 párosban is győzött, ezzel triplázott a kontinenstornán. Ha nem Kozák Danuta teljesítette volna mindezt, nehéz lenne elhinni, de a 11-szeres vb-győztes két éve, Brandenburgban is három számban nyert (akkor 200 és 500 egyesben, illetve 500 párosban).

Nádas Bence 500 méteren kajak egyesben egyesben bronzérmes lett.

A kenus Kiss Tamás ugyanezen a távon a negyedik helyen végzett. 

A Mike Róbert, Korisánszky Dávid kenu kettes hatodikként ért célba ugyancsak 500 méteren. 

Ugyancsak 500 méteren a Tóth Dávid, Kulifai Tamás kajak kettes hetedik lett, és 1000 méteren a magyar férfi kajak négyes is a hetedik helyen zárt. 

Egy óra után a 200 méteres táv döntőivel folytatódik a kontinenstorna.

A szombati döntőkről ide kattintva olvashat.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×