eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Ultramaratonisták végigfutják a Mária-utat Mariazelltől Csíksomlyóig

Két ultramaratonista, Frank Tibor és Veress Béla végigfutja az 1300 kilométeres Mária-utat.

A sportolók szombat reggel indulnak Mariazellből és július 10-én érkeznek meg Csíksomlyóra. A futókhoz tizenkét kerékpáros is csatlakozik - tájékoztatta a Mária Út Egyesület az MTI-t.

A háromhetes programon a legrövidebb napi megtett út 42 kilométer, a leghosszabb több mint 79 kilométer lesz, pihenőnapot nem tartanak.

A sportolókat Kocsis Fülöp görög katolikus metropolita indítja el a rendhagyó zarándoklatra, Budapesten pedig fogadja és megáldja őket Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.

A csapathoz néhány kilométerre, órára vagy napra bárki csatlakozhat, akár futva, akár kerékpáron. A Mariazell és Csíksomlyó közötti távolság napi lebontásban megtalálható a www.mariamraton.mariaut.hu honlapon, ahol az indulás és érkezés településeinek nevére kattintva GPS-koordináták is elérhetők.

A Mária-maratont az idei, meghívásos alapon szervezett első alkalom után az egyesület a tervei szerint minden évben megrendezi. Jövőre már szélesebb körben és versenyként is meg szeretnék hirdetni - írták.

"A Mária-maraton nem csupán futóverseny vagy kerékpártúra", sokkal inkább "lelki közösség" és az "egészséges életmód felmutatása" - fogalmaztak, hozzátéve, hogy reményeik szerint évről évre egyre többen járják majd végig a teljes Mária-utat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×