eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Férfi kézilabda BL - Győzött a Veszprém Szkopjéban

Az MVM Veszprém három góllal nyert a macedón Vardar Szkopje otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati, első mérkőzésén.

A jövő szombati, veszprémi visszavágón dől el, melyik csapat jut a május végi, kölni négyes döntőbe.

Férfi BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Vardar Szkopje (macedón)-MVM Veszprém 26-29 (9-12)

--------------------------------------------------------------------

a Veszprém gólszerzői: Ilic 9, Palmarsson 7, Ugalde 5, Sulic 4, Nagy L. 2, Marguc 1, Sliskovic 1

A magyar bajnok és kupagyőztes az idény korábbi szakaszában háromszor találkozott a Szkopjéval, és a SEHA Ligában minden alkalommal hatalmas csatára kényszerült, igaz, egyszer sem kapott ki. November 10-én Veszprémben 24-24, március 8-án Szkopjéban 30-30, a sorozat április 3-i, varasdi döntőjében pedig 28-26 lett a végeredmény.

A kezdés pillanatától remek hangulat és nagy küzdelem jellemezte a találkozót, bár a macedón együttes rendkívül kemény védekezése, illetve Sterbik Árpád bravúros kapusteljesítménye nem tartott sokáig az első félidőben. A veszprémiek horvát hálóőre, Mirko Alilovic azonban végig kiválóan védett, ezt kihasználva a vendégcsapat 7-6-os hátrányt követően 12-7-re fordított.

Támadásban minden "műfajban" hatékonyak voltak a veszprémiek, ugyanis felállt védelem ellen, lerohanásból és hétméteresből is többször betaláltak.

A második félidőt is a Vardar kezdte jobban, 16-16-nál egyenlített, de ezúttal még gyorsabban reagáltak a vendégek, és remek védekezésüknek, illetve gyors, hatékony támadójátékuknak köszönhetően megint elhúztak öt góllal (18-23). A hajrát szorossá tette a macedón együttes, ám Nagy László első és második találatával, illetve Alilovic védéseivel három találatot megőrzött előnyéből a Veszprém.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×