eur:
385.97
usd:
354.62
bux:
68673.84
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - A Szolnok nyert

A Szolnok három góllal legyőzte a Jug Dubrovnikot a férfi vízilabda Bajnokok Ligája szombati főtáblás játéknapján, megelőzte csoportmásodik riválisát és már biztos szereplője a BL hatos döntőjének.

Eredmény, férfi Bajnokok Ligája, főtáblás csoportkör, 8. forduló, B csoport:

Szolnoki Dózsa-Közgép - Jug Dubrovnik (horvát) 13-10 (4-3, 4-4, 4-1, 1-2)

-------------------------------------------------------------------------

Madaras 4, Varga Dá., Younger 3-3, Vámos, Kis, Varga Dé. 1-1

A körmérkőzéses rendszerű sorozatban a két gárda első találkozóján egy góllal nyertek a horvátok Dubrovnikban, ezért is volt fontos a nagyobb különbségű szolnoki siker, túl azon, hogy a forduló előtt a Jug egy ponttal állt a magyar csapat előtt a második helyen. Mivel ebből a hatosból három együttes jut be a június elején Budapesten rendezendő Final Sixbe, vagyis a hatos döntőbe - amelyben az Eger házigazdaként biztosan ott lesz -, a Szolnok azzal az eltökéltséggel szállt vízbe a Tiszaligeti uszodában, hogy

legalább kétgólos győzelmet arat.

A kezdés jól is sikerült: 2-0-ra, majd 3-1-re elhúztak a hazaiak, 3-3-nál azonban beérték őket a vendégek, akik 3-5-ről is egyenlíteni tudtak (5-5). A folytatásban is rendre megugrott két góllal a Szolnok (7-5, 8-6), ellépni azonban nem tudott a szívós horvátok elől, akik a nagyszünetig egytalálatnyira visszazárkóztak (8-7).

A harmadik játékrészben végre sikerült leszakítani a Jugot, a magyar csapat 12-8-ra, majd a negyedik negyedben 13-9-re alakította az állást, immár nem hagyva visszatérési lehetőséget a horvátoknak, akiknek erejéből már csak egy szépítő gólra tellett.

Később:

B csoport:

Pro Recco (olasz) - A-Híd OSC Újbuda 20.30

A csoport:

CNA Barceloneta (spanyol) - ZF-Eger 20.30

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×